Jak financovat high-tech? Jednoduše s SG Equipment Finance

24.11.2009 | , SG Equipment Finance
Tiskové zprávy


SG Equipment Finance Czech Republic s.r.o. se dlouhodobě specializuje kromě jiných komodit i na financování předmětů z oblasti high-tech, do které primárně patří:

• software
• hardware
• kancelářská technika
• zdravotní technika

Možnosti financování technologií z oblasti high-tech jsou obdobné jako u ostatních investičních celků (leasing, úvěr, splátkový prodej). Nabídka je však rozšířena ještě o factoring (postoupení pohledávky) a software solution.

Postoupení pohledávky (factoring)

Jedná se o přefinancování přímého vztahu mezi dodavatelem konkrétní technologie z oblasti high-tech a konečným uživatelem. Dodavatel projektu vystaví uživateli dodavatelskou fakturu spolu se smlouvou o splátkovém režimu fakturovaných nákladů (pohledávka). Pohledávku, která tímto dodavateli projektu (postupitel) vznikla, postoupí na základě smlouvy o postoupení pohledávky na SG Equipment Finance (postupník). Postupník uhradí dodavateli technologie pohledávku v diskontované výši ihned po podpisu smlouvy o postoupení pohledávky. Postupitel písemně informuje konečného uživatele o postoupení pohledávky. Konečný uživatel plní předmětný závazek ve prospěch postupníka. Otázky technického rázu a podpory řeší konečný uživatel i po postoupení pohledávky nadále přímo s dodavatelem předmětné technologie.

Základní výhody produktu:

• Jeden smluvní partner (po postoupení pohledávky zůstává smluvním partnerem dodavatel).
• Jedno výběrové řízení.
• V případě dohody mezi dodavatelem a uživatelem může ihned po dodávce přejít ekonomické vlastnické právo přímo na uživatele.

Software solution

Představuje financování uživatelských práv, která jsou spojena s licenční smlouvou, kterou poskytuje dodavatel software - vlastník autorských práv - konečnému uživateli. SG Equipment Finance získá právo k financování software, který dodavatel - vlastník duševního majetku - poskytuje konečnému uživateli . Uživatelská práva - nehmotný investiční majetek - je financován v souladu s českým právním řádem.
Tento produkt je nabízen pouze ve spolupráci s dodavateli, kteří jsou smluvními partnery SG Equipment Finance.
 
Operativní leasing hardware

SG Equipment Finance může zajistit financování hardwaru i prostřednictvím operativního leasingu. Tento produkt je možné zprostředkovat s veškerými dostupnými službami v tomto oboru běžnými.
Více informací a kontakty najdete na www.sgef.cz

 

SGEF1.jpg

 

SG Equipment Finance Czech Republic s.r.o. je jednou z předních finančních společností v České a Slovenské republice. Již od svého  založení v roce 1996 se specializuje na vybrané průmyslové obory a služby, nabízí financování zejména pro investice do polygrafických, obráběcích, výrobních a stavebních strojů, zemědělské i lesnické techniky a prostředků pro hromadnou přepravu zboží a osob. Nabízíme také financování v oblasti high-tech, která zahrnuje software, hardware, kancelářskou techniku, medicínské přístroje. Máme zkušenosti v oblasti strukturovaného financování speciálních projektů, letecké techniky a nemovitostí.

 

 

 

Autor článku

Komerční sdělení

Články ze sekce: Tiskové zprávy