Hledáte své místo na slunci? Nová Ruda.

25.11.2009 | , Skanska
Tiskové zprávy


Na úpatí Jizerských hor, přesněji jihovýchodně od centra Liberce v městském obvodu Vratislavice nad Nisou, leží mírně svažitý slunný pozemek s krásným výhledem na zvlněnou krajinu.

Na tomto příjemném místě vyrostou tři nové bytové domy pojmenované podle názvu lokality – Nová Ruda.

Vratislavice jsou moderní, dynamicky se rozvíjející liberecký obvod, který má kolem sedmi tisíc obyvatel. Slouží jim bohatá infrastruktura, například nový víceúčelový sportovní areál, koupaliště, domov pro seniory… Zkrátka každá věková kategorie si tu přijde na své. V centru Liberce, a dokonce i v centru nedalekého Jablonce, jste za chvíli – východní hranici území totiž tvoří tramvajová trať, která obě tato města spojuje. Je to rychlé a ekologické.

Přívětivé domy
Projekt Bytové domy Nová Ruda zahrnuje dva objekty, které mají čtyři nadzemní a dvě ustupující podlaží, a jeden třípodlažní viladům. Jejich tvůrci si stanovili sympatický cíl: nabídnout budoucím obyvatelům přívětivé a atraktivní prostředí, a to jak zajímavým řešením exteriérů, tak velice účelným návrhem dispozic jednotlivých bytů. A zadařilo se.
Zděné domy s plochými střechami mají členitou fasádu. Bytová podlaží domů jsou charakteristická dvěma odstíny omítky a vystupujícími balkony. Zajímavým prvkem jsou ustoupená horní podlaží, která umožní vybudovat rozsáhlé terasy. Příjemná je barevnost fasády – teplá oranžová kontrastuje s šedou, krémovou a bílou.

Byty? Je z čeho vybírat!
Projekt nabídne celkem 129 bytů a 2 nebytové prostory. Energeticky úsporný bytový dům A jich ve svých zdech skrývá 70, bytový dům B jich zahrnuje 46 a viladům, tedy objekt C, má 13 bytových jednotek. Nabídka bytů je opravdu široká. Jsou tu malé bytové jednotky, ve kterých mohou svůj samostatný život odstartovat jednotlivci, ale také rozlehlé byty, které se stanou příjemným domovem pro velké rodiny. Nejmenší 1+kk má rozlohu 33 m2, největší byt s dispozicí 5+kk nabídne svým uživatelům obytnou plochu 114 m2. Ovšem k tomuto prostoru pro život je třeba přičíst ještě plochu balkonů či teras, které jsou součástí naprosté většiny bytů. Je jen na vás, jestli chcete mít balkon nebo dva, terasu, případně dvě, nebo také kombinaci obojího. Největší terasa má rozlohu spíše malé zahrádky: téměř 60 m2!  Ke každému bytu patří i jedna sklepní kóje umístěná zpravidla v 1. NP domu. Standardní vybavení bytu zahrnuje protipožární vstupní dveře, plastová okna,  plovoucí laminátovou podlahu a keramickou dlažbu v koupelně, předsíni a na WC.

Do kavárny, nebo do pizzerie?
Z bytu, i když je sebevíc útulný, je občas třeba vyjít ven a užít si příjemného okolí. Nová Ruda bude mít i v tomto ohledu co nabídnout. Na nároží domu A vznikne kavárna, v sousedství pak pizzerie. Na děti čeká mezi domy B a C dětské hřiště, posedět tu mohou i dospělí. Tramvajová trať bude pro větší klid obyvatel domů oddělena dřevěnou protihlukovou stěnou s popínavou zelení, pásem keřů  a navíc nově vysazenou alejí vzrostlých javorů.
Každý, kdo je majitelem auta, ví, že mít vyřešené parkování je nad zlato. I v tomto ohledu budou obyvatelé Nové Rudy v pohodě. K dispozici tu bude dohromady 134 parkovacích míst, z toho 68 v garážích, 61 podél nově navržené komunikace a dalších 5 naproti mateřské škole.

Za kolik
Bezpochyby vás zajímají ceny. U bytů v nových domech na Nové Rudě začínají na 27 277 tisíc za metr čtvereční. Výstavba projektu by měla začít v květnu 2010 a hotovo by mělo být 16 měsíců poté. To znamená, že když všechno půjde podle plánu, na podzim 2011 Bytové domy Nová Ruda ožijí prvními obyvateli.

 

 

 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy