Cestovní pojištění ušetří během zimní dovolené starosti navíc

30.11.2009 | , AXA
Tiskové zprávy


Nezbytnou součástí každé cesty do zahraničí by mělo být cestovní pojištění. Pojistnou událost v loňské zimě nahlásil každý osmnáctý klient, který si uzavřel cestovní pojištění u pojišťovny AXA.

Náklady na léčení a další výdaje spojené s úrazem na lyžích se přitom mohou vyšplhat až na částky v desítkách tisíc korun. Komplexní balíčky cestovního pojištění od AXA pojišťovny poskytují pojistnou ochranu při všech běžných zimních aktivitách.

Cestovní pojištění by mělo být nezbytností při plánování jakékoliv dovolené, tedy i té zimní. Podle loňských statistik AXA pojišťovny platí, že přibližně jeden klient z osmnácti prožil na horách nějakou nepříjemnost, na kterou se naše cestovní pojištění vztahuje,“ uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA.

Balíčky cestovního pojištění AXA poskytují komplexní pojištění léčebných výloh společně s úrazovým pojištěním, pojištěním odpovědnosti za škodu na zdraví i majetku, pojištěním zavazadel, zpoždění letu či právní asistence při cestování. Lze je zakoupit ve dvou variantách lišících se rozsahem pojistné ochrany a výší pojistných limitů. Balíček darovat či rozdělit pojistnou ochranu mezi více osob – patnáctidenní balíček například zajistí pojištění po dobu pěti dní v zahraničí tříčlenné rodině.

Klienti požadují v současnosti především flexibilitu a my jim vycházíme vstříc. Po zakoupení lze balíček využít kdykoliv během dvou následujících let, stačí jej pouze telefonicky či přes internet aktivovat. Naše cestovní pojištění lze rovněž až při cestě do zahraničí zakoupit na čerpacích stanicích Shell,“ popsal další výhody nabídky AXA pojišťovny Marek Zeman.

Mnoho Čechů si při cestování po Evropě neuvědomuje možná rizika a spoléhá jen na Evropský průkaz zdravotního pojištění. Tento průkaz však umožňuje pouze zajištění nezbytné lékařské péče tak, jak je poskytováno občanům dané země.

Jako příklad může sloužit událost české lyžařky ve Francii, která si zlomila nohu v krčku. „Zajistili jsme asistenci tlumočníka a poskytli jsme nemocnici garanci úhrady lékařského zákroku. Po stabilizaci zdravotního stavu jsme zajistili převoz klientky sanitním vozem speciálně upraveným pro dálkové převozy a zabezpečili její přijetí do nemocnice v místě bydliště. Pokud by klientka neměla sjednané cestovní pojištění, hradila by zásah horské služby, tlumočení, lékařské zákroky a další služby, přičemž ve Francii běžná 20% spoluúčast pacienta jen za hospitalizaci činila 32 500 korun a transport do vlasti 35 000 korun,“ upřesnil Marek Zeman.

K největšímu počtu pojistných událostí, které AXA svým klientům v uplynulém zimním období hradila, došlo v sousedním Rakousku, následuje Itálie, Francie a Švýcarsko.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy