Stát podpoří české zemědělce dotací až 800 milionů korun

01.12.2009 | , Fio banka
Tiskové zprávy


(Praha 30.11.2009) Stát poskytne zemědělcům podporu až 800 mil. Kč prostřednictvím dotací úroků z krátkodobých provozních úvěrů. Zemědělci mohou čerpat dotace z prostředků Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF).

Smyslem podpory je řešit přechodný nedostatek peněz způsobený dlouhou splatností faktur mlékáren, pekáren a dalších zpracovatelů v zemědělství. Významná je i podpora státu formou garance až poloviny z objemu úvěru zemědělce, protože zvyšuje šance zemědělce na získání financí.

Na základě spolupráce Finanční skupiny Fio a PGRLF mohou zemědělci vyřídit všechny náležitosti současně, a to včetně žádosti o dotaci PGRLF. Žádosti o dotace a financování prostřednictvím Agroúvěru je možné podat na každé z téměř šedesáti poboček Fio.

"Fio bude na základě výběrového řízení poskytovat úvěry zemědělcům s dotací PGRLF. Zároveň bude pro fond zajišťovat administraci žádostí o dotaci tak, aby žadatel vše vyřizoval na jednom místě," říká Vladimír Suchý, tajemník ředitele a představenstva PGRLF, a.s.

"Zemědělci u nás získají peníze bez poplatků za vyřízení a přistavení úvěru, a to s reálnou úrokovou sazbou od 3,5 % p.a. po poskytnutí dotace, oproti zajišťovacímu postoupení faktur za odběrateli se splatností do 120 dnů až do výše 85 % objemu pohledávek," uvádí k tomu Jan Bláha, obchodní ředitel Finanční skupiny Fio.

Bližší informace o nabízeném Agroúvěru naleznete na webových stránkách www.agrouver.cz. Pro dotazy zemědělců je vyhrazena speciální telefonní linka 224 346 270.

 

Finanční skupina Fio

 Vendula Žaloudíková

 tel. +420 224 346 337, Mobil: +420 724 346 337

e-mail: vendula.zaloudikova@fio.cz

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy