Evropskému sdružení stavebních spořitelen je 40 let

15.10.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


"Kodex o spotřebních úvěrech" byl hlavním tématem výročního zasedání členů Evropského sdružení stavebních spořitelen (EuBV), kterého se počátkem října zúčastnila Stavební spořitelna České spořitelny.

V italském Meranu členové diskutovali možnosti financování bytové výstavby a marketingové aktivity na podporu prodeje stavebního spoření. V letošním roce slaví EuBV 40 let své činnosti v oblasti podpory vlastního bydlení a harmonizace legislativy stavebního spoření v rámci Evropské unie.

"Kodex o spotřebních úvěrech" usiluje mimo jiné o stanovení podmínek pro maximální transparentnost v přístupu k informacím a v poskytování úvěrů klientům. Jeho cílem je rovněž jasné rozlišení klasických spotřebitelských úvěrů a úvěrů na bydlení. Členové EuBV také připravují centrální databázi klientů stavebních spořitelen, která by v rámci společného trhu EU usnadnila předávání informací mezi členy a tím rychlejší poskytování služeb klientům stavebního spoření.

Sdružení má evropský charakter a zabývá se především záležitostmi souvisejícími s harmonizací legislativy stavebního spoření v rámci členských států EU. "Česká republika je horkým kandidátem na vstup do Unie - informace a zkušenosti získané v rámci EuBV pro nás představují vodítko při vlastní přípravě na podmínky, které zavládnou, až se staneme členy EU", vysvětlil ing. Lukáš, místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele Stavební spořitelny České spořitelny. "My sami se zase snažíme o šíření základních cílů EuBV v České republice a přispíváme k podpoře vlastního bydlení našich klientů," dodal ing. Lukáš.

Zdroj: TZ Stavební spořitelny ČS

 

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ