SG Equipment Finance je připravena na změny zákona o DPH

14.12.2009 | , SG Equipment Finance
Tiskové zprávy


Od 1. ledna 2010 dochází v České republice ke změně zákona o dani z přidané hodnoty. Dochází ke změnám v sazbách daně, kdy základní sazba se mění z 19 % na 20 % a snížená sazba daně z 9 % na 10 %.

Změna zákona bude mít dopad také do oblasti poskytování financování. Novými sazbami daně budou zatíženy:

1) Nové smlouvy s datem převzetí předmětu financování po 1.1.2010 (všechny finanční produkty).
2) Smlouvy finančního leasingu aktivované v roce 2009
3) Všechny aktivní smlouvy na operativní leasing.

Nová sazba dně bude uplatněna od 1.1. 2010.

Ostatní smlouvy aktivované před tímto datem nejsou změnou sazby DPH dotčeny.

Klienti, kteří v současné době mají u SG Equipment Finance existující účinné smlouvy a změny v sazbách DPH se těchto smluv týkají, obdrží v nejbližší době  informativní dopis a nový splátkový kalendář.

Pro klienty je připraven také podrobný informativní leták na internetových stránkách společnosti www.sgef.cz, přímo v novinkách na hlavní stránce. V případě zájmu o podrobnější informace, jsou připraveni poskytnout je obchodní zástupci SG Equipment Finance.

Rádi bychom všem našim klientům touto cestou popřáli úspěšný rok 2010 a poděkovali za projevenou důvěru. Těšíme se na spolupráci v příštím roce.

SG Equipment Finance

 

SG Equipment Finance Czech Republic s.r.o. je jednou z předních finančních společností v České a Slovenské republice. Již od svého  založení v roce 1996 se specializuje na vybrané průmyslové obory a služby, nabízí financování zejména pro investice do polygrafických, obráběcích, výrobních a stavebních strojů, zemědělské i lesnické techniky a prostředků pro hromadnou přepravu zboží a osob. Nabízíme také financování v oblasti high-tech, která zahrnuje software, hardware, kancelářskou techniku, medicínské přístroje. Máme zkušenosti v oblasti strukturovaného financování speciálních projektů, letecké techniky a nemovitostí.

Kontakty: SG Equipment Finance Czech Republic s.r.o., Antala Staška 20207/79, 140 00 Praha 4, tel.: 225 988 500, e-mail: info@sgef.cz

 

 

 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy