A je tu další snížení úroků hypoték

22.10.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


S platností od 21.10.2002 snižuje úročení hypotečních úvěrů Raiffeisenbank. Snížení se týká všech typů úvěrů. Hypoteční úvěr lze nyní získat s úrokem o 0,4 procentní body nižším.

Ještě tomu nejsou tři měsíce, co Raiffeisenbank naposledy snižovala úročení hypotečních úvěrů. Od 21.10. opět snižuje základní pětiletou úrokovou sazbu u hypotečních úvěrů. Klienti tak mohou nyní získat hypotéku od 5,5% p.a., což je o 0,4% méně oproti dosud platnému úroku. Dostupnost hypoték se tak opět zvyšuje, neboť se jedná e o historicky nejnižší úročení hypoték v této bance.

Stejně jako ostatní banky  i Raiffeisenbank zprostředkovává klientům, kteří splní podmínky, státní podpory z hypotečního úvěru.  Díky těmto podporám se hypotéky stávají ještě o něco levnější.

Základními rysy hypoték Raiffeisenbank je posouzení žádosti o poskytnutí úvěru zdarma, její velmi rychlé zpracování a vyřízení a rovněž nízké poplatky.

Banka zahájila svůj program hypotečního bankovnictví na konci roku 1999. Jak zájem o hypotéky roste dokládá fakt, že za první  tři čtvrtletí letošního roku bylo sjednáno více smluv o hypotečních úvěrech než za celý rok 2001. Ke konci září 2002 eviduje 1246 uzavřených smluv o hypotečním úvěru o celkovém objemu přibližně 2,9 miliardy korun. Z uvedeného po tu bylo 1161 úvěrů poskytnuto fyzickým osobám, v ostatních případech se jednalo o úvěry pro nejrůznější druhy právnických osob. Banka poskytuje hypotéky na bydlení rovněž pro obce a družstva.

Zdroj: TZ

 

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ