Klienti využívají úvěrů stále více

24.10.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Stavební spoření není pouze vhodným nástrojem k výhodnému zhodnocování volných pěněžních prostředků. V poslední době ho stále více klientů využívá také k řešení své bytové situace a čerpají překlenovací i klasické úvěry.

Není se co divit, že zájem o úvěry roste. Stavební spořitelny přicházejí se stále nižšími úroky a výhodnějšími podmínkami a to především u překlenovacích úvěrů.

Výjimkou není ani Stavební spořitelna České spořitelny, která ve své tiskové zprávě hlásá, že za první tři čtvrtletí letošního roku zaznamenala 50% nárůst v počtu poskytnutých překlenovacích úvěrů oproti minulému roku. Je celkem pochopitelné, že lidé, zvláště pokud ještě nemají uzavřeno stavební spoření a předpokládají čerpání překlenovacího úvěru, hledají stavební spořitelnu, kde mohou úvěr získat co možná nejlevněji. Stavební spořitelna ČS nabízela zvýhodněný překlenovací úvěr za 4,95% p.a. (tato možnost je zachována až do konce roku pro klienty postižené povodní).

Stavební spořitelna České spořitelny za prvních 9 měsíců letošního roku poskytla 10 890 překlenovacích úvěrů ve výši 2,18 miliardy korun. Loni to bylo 7 280 úvěrů přibližně ve výši 1,42 miliardy korun. Hodnota poskytnutých překlenovacích úvěrů tak vzrostla v meziročním srovnání o 53 %.

Stavební spořitelna ČS evidovala k 30. září 1 044 930 klientů, loni touto dobou to bylo 830 959 klientů. Jen během letošního září vzrostl počet nově uzavřených smluv o stavebním spoření o 43 % oproti září minulého roku. Cílová částka smluv o stavebním spoření uzavřených v září vzrostla o téměř 70 % z loňských 2,1 miliard na letošní téměř 3,5 miliardy korun. Také jen za měsíc září docílila stavební spořitelna více než 60% meziročního nárůstu počtu poskytnutých překlenovacích úvěrů.

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ