TurboConsult dokončil implementaci svého bankovního systému ve společnosti Akcenta

08.01.2010 | , TurboConsult
Tiskové zprávy


Úspěšným završením implementačního projektu ve spořitelním a úvěrním družstvu Akcenta dokončila společnost TurboConsult rozhodující fázi vývoje svého nového produktu – bankovního informačního systému Elbos.

Nový informační systém Elbos umožňuje společnosti Akcenta, spořitelní a úvěrní družstvo, se sídlem v Hradci Králové nabízet služby srovnatelné s bankami. Jde např. o úvěrové a depozitní produkty, internetové bankovnictví nebo platební karty.

Jako pro každou společnost našeho typu, je výběr informačního systému strategickým rozhodnutím,“ říká Bc. Jiří Macek, místopředseda představenstva společnosti Akcenta, spořitelní a úvěrní družstvo.  „Poskytování bankovních služeb je součástí vize celé skupiny Akcenta. Hledali jsme informační systém, který se přizpůsobí našim potřebám a bude pro klienty uživatelsky příjemný.

Vývoj systému Elbos zahájil TurboConsult v roce 2006 a zúročil přitom své patnáctileté zkušenosti s tvorbou informačních systémů pro finanční instituce. Jednatel společnosti TurboConsult Vladimír Jareš k tomu dodává: „Systém Elbos spojuje tradičně vysokou technickou úroveň s rozsáhlým analytickým know-how  naší společnosti. Uživatelům pak systém poskytuje vysokou užitnou hodnotu za významně výhodnějších podmínek než je v kategorii bankovních core systémů obvyklé.   Naším aktuálním cílem je nasazení systému Elbos v mezinárodním měřítku, máme již připraveno řešení pro Slovensko a následovat budou i další státy.

Základem systému Elbos je robustní jádro zajišťující vedení informací o klientech, účtech a bankovních produktech, které může být dle potřeby rozšiřováno o další funkční moduly. Koncepce systému umožňuje rovněž implementovat pouze vybraný funkční modul v případě, že klient má zájem na ochraně svých stávajících investic.

Společnost TurboConsult má bohaté zkušenosti s realizací významných projektů v oblasti bankovních informačních systémů.  V roce 2009 úspěšně dokončila sloučení informačních systémů Raiffeisen stavební spořitelny a HYPO stavební spořitelny probíhající v rámci fúze obou institucí, která zahrnula bezmála 1 mil. aktivních smluv. Obdobně náročný projekt představovala konverze bankovního core systému v slovenské ČSOB stavebnej sporiteľni na jednotnou evropskou měnu Euro v roce 2008 nebo vývoj koncernového informačního systému pro stavební spořitelny realizovaný pro rakouskou finanční skupinu Raiffeisen.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy