Škoda přesune v květnu výrobu octavií z Bratislavy do Vrchlabí

14.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mladá Boleslav 14. ledna (ČTK) - Největší česká automobilka Škoda Auto se chystá v květnu přesunout výrobu modelu Octavia z Bratislavy do svého závodu ve Vrchlabí. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

Škodovka původně plánovala přesunout výrobu v dubnu, kvůli zpožděnému náběhu výroby malého rodinného koncernového vozu ve slovenské metropoli k tomu však dojde o měsíc později. Podle šéfa firmy Reinharda Junga by pro lidi v bratislavském závodě nebyla během prodlevy práce.

Ve Vrchlabí pracuje zhruba 1000 lidí, závod se ucházel právě o výrobu malého rodinného vozu, kterou nakonec Volkswagen umístil do Bratislavy. Ve Vrchlabí se vyrábí také octavia první generace, takzvaná Octavia Tour.

Mladoboleslavská automobilka loni dosáhla svého prodejního maxima, když prodala 684.200 vozů, o 1,4 procenta více než v roce 2008. Výsledky prodeje jednotlivých modelů na světových trzích firma zatím nezveřejnila, na českém trhu však byla nejpopulárnější právě Škoda Octavia. Koupilo si ji 24.951 lidí, o 18,5 procenta více než v roce 2008. Nejprodávanějším modelem v Česku se stala poprvé od roku 2000.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK