Wüstenrot výrazně boduje na trhu stavebního spoření

15.01.2010 | , Wüstenrot
Tiskové zprávy


Rok 2009 byl i přes dopady hospodářské krize pro stavební spořitelnu Wüstenrot obchodně úspěšný.

Na rozdíl od průměrných ukazatelů trhu vykázala významné přírůstky. Nových smluv o stavebním spoření uzavřela na 77 100, což je o 6,5 % více než v roce 2008. Celková cílová částka přesáhla 26,9 mld. Kč a meziročně vzrostla o více než 22 %.

Přes poměrně významný plošný pokles úvěrů a hypoték poskytnutých bankami a spořitelnami na financování bydlení zaznamenala stavební spořitelna Wüstenrot opět rekordní rok. Celkem poskytla více než 9600 úvěrů v objemu téměř 7,1 miliardy korun. Oproti roku 2008 vykázala nárůst v počtu úvěrů o 2 %. Ještě vyšší byl přírůstek jejich objemu, a to 6,8 %.

Už koncem listopadu jsme byli jedinou stavební spořitelnou, která ve všech výše uvedených ukazatelích dosáhla meziročního přírůstku. A konec roku toto naše skvělé postavení potvrdil. Prokázalo se, že silná tradice značky Wüstenrot, která je úzce spojena se vznikem stavebního spoření, v kombinaci s profesionálním poradenstvím a kvalitním osobním servisem pro klienta přináší ovoce. Těší mě, že jsme dosáhli jednoho z našich cílů – překročit 10% podíl na trhu v objemu poskytnutých úvěrů,“ komentoval dosažené výsledky generální ředitel společností Wüstenrot Pavel Vaněk a dodal, že „obdobně pozitivní obchodní výsledky a zvýšení podílu na trhu očekává i u ostatních společností Wüstenrot, především pak u hypoteční banky.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy