Proč a jak používat Linkedin.com?

26.09.2013 | , Finance.cz
FIRMY


Linkedin.com je sociální síť, která umožňuje propojení s pracovním trhem. Jedná se o zajímavý nástroj k aktivnímu hledání zaměstnání a oslovení potencionálního zaměstnavatele.

LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+… to je jen krátký výčet známých sociálních sítí. Otevřená encyklopedie Wikipedie definuje sociální síť jako službu na internetu, která umožňuje registrovaným členům vytvářet osobní profily, sdílet informace, fotografie, videa a především vzájemně komunikovat.

Rozdíl je v hodnotě informací

Jednotlivé sociální sítě se liší především v obsahu samotné komunikace. Zatímco Facebook využívá řada lidí spíše pro sdílení zábavného obsahu, na LinkedInu se setkávají profesionálové a příznivci určitých oborů. Cílem spojení uživatelů v síti LinkedIn může být například sdílení nejnovějších poznatků z oboru, hledání odpovědí na určité odborné téma, komunikaci s určitou profesní skupinou, hledání vhodných zaměstnanců nebo naopak hledání nového zaměstnání. Možností využití je celá řada.

LinkedIn je oblíbeným nástrojem personalistů

LinkedIn má v současné době přibližně 200 milionů registrovaných uživatelů. Podle studie uveřejněné na portálu MediaGuru.cz byl přibližný počet českých uživatelů sociální sítě LinkedIn k 1. říjnu minulého roku 224 tisíc. Nejvíce uživatelů této sociální sítě pracovalo v oblasti informačních technologií (14,6 tisíc), prodeje (14,1 tisíc) a inženýrství (12,7 tisíc). LinkedIn je velmi oblíbeným nástrojem personalistů. Ti prostřednictvím sítě mohou vyhledávat a oslovovat potenciální zaměstnance v rámci celého světa.

Vytvoření profilu zaber pár minut

Založení vlastního profilu je velmi snadné. Stačí navštívit stránky linkedin.com a projít celou registrací. Dalším krokem je vyplnění základních profesních informací, které se zobrazují v sekci Profil. Ke změně i vkládání údajů slouží ikona Upravit profil. Zde můžete zveřejnit vlastní fotografii, uvést pozice a společnosti, pro které jste pracovali, dosažené vzdělání, odborné dovednosti a další odbornosti či zájmy. Pokud pracuje v mezinárodní společnosti, je vhodné vytvořit profil v anglickém jazyce. Po registraci a vytvoření osobního profilu již můžete prohlížet profily ostatních uživatelů a vyhledávat potencionálního zaměstnavatele. Základní funkce na síti LinkedIn jsou zdarma, využít lze ale i řadu pokročilejších funkcí, ty jsou však za poplatek.

pokus.jpg 

Chraňte si své soukromí

Máte možnost využít všech známých funkcí jako na podobných sociálních sítích jako je: prohlížení profilů, chatování nebo základní poslání zpráv. Ochrana soukromí je také podobná a citlivé údaje jde před neregistrovanými uživateli skrýt nebo je můžete sdílet, pokud chcete, aby byly dostupné komukoliv, kdo si ve vyhledávači zadá vaše jméno. Je na zvážení každého, jestli při aktivním hledání práce zveřejní část svého profilu, především pak údaje o vzdělání a praxi.

Autor článku

Roman Müller


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY