Raiffeisenbank částečně uvolňuje pravidla pro poskytování hypoték

19.01.2010 | , Raiffeisenbank
Tiskové zprávy


Hypotéku od Raiffeisenbank lze nově získat až do 90% hodnoty nemovitosti. Neúčelové hypotéky a hypotéky na konsolidaci banka nově poskytuje až do 65% hodnoty nemovitosti. Uvolnění hypoték může vést k dílčímu nastartování hypotečního trhu.

Raiffeisenbank s účinností od dnešního dne částečně uvolňuje pravidla pro poskytování hypotečních úvěrů. Základní Hypotékou Klasik, stejně jako Hypotékou naruby bez vybrané nemovitosti, lze nově financovat až 90 % hodnoty odhadní ceny nemovitosti, zatímco doposud to bylo pouze 85 % hodnoty. „Zpřísnění tohoto pravidla na podzim roku 2008 přispělo k tomu, že naši klienti přečkali první část finanční krize bez výraznějších problémů. Přestože se kvůli vývoji nezaměstnanosti dá očekávat nárůst nesplácených úvěrů v letošním roce, věříme, že už nastala ta správná doba pro částečné zmírnění tohoto omezení,“ uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš.

Ke zmírnění podmínek dochází i u neúčelových hypoték a hypotéky Minimax určené na konsolidaci úvěrů. Tyto půjčky lze nově získat až do 65 % zástavní hodnoty nemovitosti, zatímco doposud to bylo jen 50%.

Raiffeisenbank začala hypotéky zvýhodňovat již v loňském roce, kdy zvýhodnila úvěry pro své stávající klienty. Žadatel o hypotéku, který má u banky např. účet, tak získá slevu 0,2 procentního bodu na úrokové sazbě.

Věříme, že tyto kroky přispějí k opětovnému nastartování hypotečního trhu. Předpokládáme, že v letošním roce by počet poskytnutých hypoték mohl být přibližně o 10 % vyšší než loni,“ uzavřel Jan Bureš.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy