Rok 2009: AXA věnovala přes 3,5 mil. korun na projekty společenské odpovědnosti

25.01.2010 | , AXA
Tiskové zprávy


I v obtížných podmínkách spojených s ekonomickou krizí pokračuje finanční skupina AXA v podpoře společensky odpovědných projektů. V roce 2009 již počtvrté přispěla 2 miliony korun na projekt Světluška zaměřený na pomoc nevidomým.

Zaměstnanci skupiny navíc pomáhali Světlušce i aktivní dobrovolnickou činností a sbírkou pořádanou na pobočkách. Na projekt Na zelenou, zaměřený na zvýšení bezpečnosti školáků při cestách do školy, věnovala AXA 1,5 milionů korun. Ve spolupráci s Nadací Křižovatka pak AXA předala dalších 17 přístrojů na monitoring dechu novorozenců, tentokrát Gynekologicko-porodnické klinice vinohradské nemocnice v Praze.

Skupina AXA považuje společensky odpovědné aktivity za nedílnou součást své činnosti. Proto jsme v roce 2009 pokračovali v podpoře dlouhodobých projektů ve stejné míře jako v předchozích letech. Celkově jsme na ně přispěli částkou přesahující 3,5 milionů korun,“ uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA.

Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu na pomoc lidem s těžkým poškozením zraku. Získané finanční prostředky Nadace rozděluje pod dohledem nezávislých odborníků jednotlivcům i organizacím, kteří si o nadační granty zažádají. Skupina AXA je generálním partnerem tohoto projektu a již počtvrté se v roce 2009 podílela finančním darem ve výši dva miliony korun, sbírkou do kasiček na svých pobočkách a dobrovolnickou prací svých zaměstnanců. „Dobrovolníci každoročně pomáhají například při stavbě kavárny POTMĚ a asistují jejímu nevidomému personálu,“ upřesnil Marek Zeman.

Na podzim vyvrcholil projekt benefičním večerem a koncertem Světlo pro Světlušku. Během večera přenášeného Českou televizí vystoupili vedle patronky Světlušky Anety Langerové např. Miro Žbirka, Tomáš Klus, skupina MIG 21 a nevidomé děti, které Světluška také podporuje v rozvoji jejich talentu.

Projekt Na zelenou Nadace Partnerství je zaměřený na zvýšení bezpečnosti školáků při jejich cestách do školy a ze školy. Od roku 2007 jej skupina AXA jako jeho generální partner finančně podporuje - v roce 2009 přispěla částkou 1,5 milionů korun. Děti ve školách samy označují do mapek místa, která jim cestou do školy připadají nebezpečná a tyto podklady slouží k přípravě studie, jež obsahuje návrhy odpovídajících dopravních opatření. O grant mohou žádat školy, školská zařízení a obecně prospěšné společnosti pracující s dětmi.

Již přes deset let skupina AXA odpovědně pomáhá společně s Nadací Křižovatka českým nemocnicím zachraňovat životy novorozenců. V loňském roce předala skupina AXA Gynekologicko-porodnické klinice Fakultní nemocnice Královské Vinohrady přístroje „Babysense“ na monitorování dechu. Sedmnáct přístrojů v hodnotě padesát tisíc korun poslouží klinice v boji proti syndromu náhlého úmrtí novorozenců.

Chceme i nadále pokračovat a rozvíjet naše dosavadní dobročinné aktivity a pomáhat tam, kde je potřeba. Společenská odpovědnost firmy je přímo navázaná na odpovědnost jednotlivých zaměstnanců, jejich aktivní zapojení a dobrý pocit z výsledku poskytnuté pomoci,“ uvedl na závěr Marek Zeman.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy