Generální ředitel GE Money Bank prodával pečivo na podporu dětského domova

26.01.2010 | , GE Money Bank
Tiskové zprávy


Nejvyšší vedení GE Money Bank, v čele s generálním ředitelem Peterem Herbertem, podpořilo Dětský domov ve Dvoře Králové prodejem vlastnoručně vyrobeného pečiva.

Tato dobrovolnická akce se koná tradičně již sedmým rokem každé poslední pondělí v měsíci. Dobrovolníci z neziskového sdružení GE Volunteers Elfun zde prodávají pečivo, které doma předem připraví. Zisk z prodaných výrobků následně putuje dobročinným organizacím či na jiné prospěšné aktivity. Za rok 2009 se vybralo celkem 51 478 korun, přičemž v posledních letech tato částka každoročně rostla.

Dobrovolnické akce jsou důležitou součástí našeho programu společenské odpovědnosti. Chceme mít aktivní účast na životě lidí kolem nás. My v GE Money máme za to, že dobré věci je třeba podporovat, a tyto pečící dny jsou jedním z mnoha způsobů, jak kolegové chtějí přispět dobré věci. Jsem rád, že jsem měl dnes příležitost podpořit jejich snahu pomáhat,“ říká Peter Herbert, generální ředitel a předseda představenstva GE Money Bank.

Za rok 2008 se například vybralo 22 245 korun, v roce 2009 to bylo ale již 51 478 korun. Průměrný výdělek za akci je kolem 4 tisíc, hodně ale záleží i na velikosti týmu, který pečivo připravuje. V loňském roce se nám podařilo během jedné akce nejvíce vybrat 8 640 korun,“ říká Petr Karel, prezident dobrovolnické organizace GE Volunteers Elfun a člen užšího vedení skupiny GE Money.

Každý měsíc členové zúčastněného týmu, v dnešním případě vedení banky, připravují své pečivo samostatně doma. Hotové výrobky se pak prodávají v průběhu ranních hodin ve vstupní hale centrály GE Money. Tato akce má tradici již 7 let a probíhá každé poslední pondělí v měsíci kromě července a srpna, kdy je celkový počet zaměstnanců z důvodů dovolených nižší. Zaměstnanci se však snaží být kreativní nejen v pečení, ale i při prodeji samotném. Například během prosincového pečení prodávali výrobky Mikuláš, čert a anděl. Za 15 korun se mohli zaměstnanci s touto trojicí vyfotit a výtěžek z fotek se pak samozřejmě přičetl k celkovému výtěžku z akce.

V minulých letech sdružení GE Volunteers Elfun podpořilo například organizaci Pomocná tlapka, která se zabývá výchovou slepeckých vodících psů. Peníze vytěžené z prodeje pečiva putovaly ale i do ZOO v Liberci, konkrétně na péči o šimpanzí rodinku. V Ostravě pak byly nabyté finance poskytnuty organizaci Adra, která je využila na péči o seniory. V letošním roce se sdružení Elfun chystá podpořit děti z Dětského domova ve Dvoře Králové.


Co je GE Volunteers Elfun?

GE Volunteers Elfun sdružuje dobrovolníky z řad zaměstnanců všech společností koncernu General Electric po celém světě. Jeho cílem je podporovat zdejší společnost ve třech hlavních oblastech: děti a vzdělání, znevýhodnění spoluobčané a životní prostředí. Dobrovolníci se tak věnují ve svém volném čase desítkám aktivit - například organizovanému dárcovství krve, sportovním, zábavním a vzdělávacím programům na základních školách, obnově lesního porostu na Pálavě, likvidaci přírodních kalamit a dalším. V České republice ve sdružení působí již 425 zaměstnanců, kteří v rámci 85 akcí během roku 2009 odpracovali přes 6000 hodin. Celková pomoc českých dobrovolníků z řad zaměstnanců General Electric byla vyčíslena na základě LGB metodiky Fóra dárců na 2 260 000 Kč.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy