AXA Bank Europe vstupuje na český trh

02.02.2010 | , AXA
Tiskové zprávy


Finanční skupina AXA rozšiřuje svou nabídku v České republice o bankovní služby. AXA Bank Europe bude nabízet výhodný spořicí účet s roční úrokovou sazbou 3 %. K jeho prodeji bude banka využívat interní i externí distribuční sítě finanční skupiny AXA včetně 30 kmenových poboček. Účet lze rovněž jednoduše založit on-line na internetu a prostřednictvím call centra.

„Poskytování bankovních produktů a služeb zvyšuje frekvenci kontaktů se zákazníky a umožňuje nám lépe poznat jejich potřeby. To snižuje náklady na získávání nových klientů a pomáhá i udržet si ty stávající. Když se klient naší pojišťovny stane i klientem naší banky, zůstává u nás mnohem déle,“ uvedl Hervé Hatt, generální ředitel AXA Bank Europe.

Společnost AXA Bank Europe se sídlem v Bruselu zaštiťuje bankovnictví AXA Group na celoevropské úrovni. Česká republika je po Belgii, Francii, Německu, Maďarsku a Švýcarsku šestou zemí, kde AXA své bankovní aktivity spouští. Celkem má AXA Bank Europe 1,8 mil. klientů, 2000 zaměstnanců a celkové jmění v hodnotě 29 miliard eur.

„AXA Bank Europe se zaměřuje na retailové bankovnictví, nabízí běžné i spořicí účty, osobní půjčky či hypotéky. V ČR budeme v první fázi nabízet spořicí účet s výhodnou roční úrokovou sazbou 3 % a bez poplatků za jeho založení, vedení i zrušení,“ upřesnil Petr Skok, generální ředitel AXA Bank Europe pro ČR.

AXA Bank Europe bude využívat interní sítě skupiny AXA v ČR i externích makléřů. Klienti si mohou spořicí účet jednoduše založit také na internetu či prostřednictvím telefonu. Účet lze pak jednoduše ovládat prostřednictvím internetového a telefonního bankovnictví.

Generální ředitel finanční skupiny AXA pro ČR a SR Dušan Doliak k tomu dodává: „V roce 2007, kdy AXA vstoupila na český trh, jsme nabízeli penzijní připojištění a životní pojištění. Postupně jsme přidali podílové fondy, neživotní pojištění a spuštěním banky je spektrum oblastí, ve kterých AXA v ČR působí, kompletní.“


Spořicí účet od AXA Bank


Roční úroková sazba 3 % se skládá ze základní sazby ve výši 2,5 % a věrnostního bonusu 0,5 % připisovaného ke konci roku, pokud průměrný zůstatek na účtu přesáhne 40 tisíc korun. Za založení, vedení ani zrušení účtu neplatí klient žádné poplatky.

Klient účet ovládá prostřednictvím internetového a telefonního bankovnictví. V rámci internetového bankovnictví má možnost dvou měsíčních plateb zdarma, každá další platba je zpoplatněna 19 korunami.

K účtu bude vydávána mezinárodní debetní karta VISA Electron s čipem v okamžiku, kdy zůstatek na účtu dosáhne 2 000 Kč. Vydání, vedení, aktivace i blokace karty je zdarma, stejně jako platby v obchodech v ČR i zahraničí. Za výběr z tuzemského bankomatu klient zaplatí 29 korun, v zahraničí pak 1 % z vybírané částky (minimálně 59 Kč).

Při otevírání účtu v Internetové žádosti lze sjednat speciální pojištění pro případ smrti následkem úrazu. Pojistné plnění se určuje dle zůstatku na účtu stejně jako výše pojistného.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy