Osobní účet České spořitelny podpoří nízkoprahové kluby pro děti a mládež

03.02.2010 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Česká spořitelna věnuje 60 Kč za každý nově otevřený Osobní účet na činnost tzv. nízkoprahových klubů. Jde o zařízení nabízející volnočasové aktivity pro děti a mladé lidi, kteří by se jinak kvůli svému sociálnímu zařazení k podobným činnostem možná nedostali.

Zároveň umožňují účastníkům svěřit se a řešit své nejrůznější problémy přímo na místě za pomoci odborníků. Částka 60 Kč bude odvedena z každého nového Osobního účtu České spořitelny (včetně jeho studentské i dětské varianty), které klienti založí od začátku ledna do 5. dubna 2010. Zřizovatelem klubů je Charita ČR, jeden z dlouhodobých partnerů Nadace České spořitelny.

„Podpora nízkoprahových klubů zapadá do naší strategie podpory vzdělání i prevence drogových závislostí. Nadace České spořitelny je generálním partnerem Charity ČR od roku 2004, kdy převzala štafetu partnerství po České spořitelně. Ve spolupráci s Charitou ČR jsme se dosud finančně podíleli na uskutečnění více než 60 záměrů, především v domovech pokojného stáří, zařízeních pro handicapované, azylových domech pro matky v tísni nebo právě nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež, uvedla Klára Gajdušková, ředitelka firemní komunikace České spořitelny.

„Nízkoprahovost“ v názvu označuje fakt, že kluby jsou snadno dostupné a otevřené všem zájemcům - členství je na zcela dobrovolné bázi, účastník se prokazuje jen minimem osobních údajů, členství je zdarma. Kluby nabízejí široké spektrum činností, od sportovních aktivit přes tvořivé činnosti, poslech hudby, nebo doučování školních předmětů. V klubech pracují vždy také odborníci v oboru psychologie nebo prevence, a pomáhají tak řešit nebo předcházet sociálně patologickým jevům jako je drogová závislost nebo kriminální jednání. Charita ČR u nás provozuje celkem 41 nízkoprahových klubů po celé republice. Osobní účet České spořitelny umožňuje klientům nastavit si svůj účet zcela podle svého. Na výběr je 13 volitelných služeb, které klient může libovolně ubírat a přidávat. Osobní účet je k dispozici za zvýhodněných podmínek i studentům (Osobní účet České spořitelny Student) a dětem od 8 do 15 let (Osobní účet České spořitelny Junior). Osobní účet České spořitelny si zatím sjednalo více než 1,7 mil. klientů.


Pomoci může každý


Společně s Českou spořitelnou můžete podpořit nízkoprahové kluby pro děti a mládež. Akci pořádá Česká spořitelna ve spolupráci s Charitou ČR.

Pokud si v kterékoli pobočce České spořitelny založíte od začátku ledna do 5. dubna 2010 Osobní účet České spořitelny, automaticky tím věnujeme nízkoprahovým klubům 60 Kč.

Kluby jsou určeny dětem a dospívajícím, kteří tráví svůj volný čas touláním na ulici. V klubech se mohou věnovat smysluplným zájmovým aktivitám, ale najdou tam i odbornou pomoc s řešením svých problémů. Nízkoprahové kluby, kterých provozuje Charita ČR v současnosti 41 po celé ČR, tak působí preventivně např. proti drogové závislosti nebo kriminalitě.

Osobní účet České spořitelny si můžete sestavit sami podle toho, jaké služby využíváte a potřebujete. Bezplatný základ tvoří vedení účtu, pravidelné výpisy a nastavení pravidelných plateb. Dále si z nabídky celkem patnácti služeb můžete libovolně vybrat ty, které potřebujete. Dosud si Osobní účet České spořitelny založilo už přes 1,6 milionů klientů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy