RSTS zvýšila meziročně zisk o 10 procent

12.02.2010 | , Raiffeisen stavební spořitelna
Tiskové zprávy


Raiffeisen stavební spořitelna byla v roce 2009, v roce celosvětové ekonomické krize, úspěšná. Podařilo se jí dosáhnout desetiprocentního nárůstu čistého zisku. Zisk před zdaněním překročil poprvé v historii spořitelny hodnotu jedné miliardy. Z obchodního hlediska RSTS výrazně bodovala v úvěrech a ve financování úsporných řešení.

Hospodářské i obchodní výsledky RSTS za rok 2009 potvrdily, že příklon k moderním a žádaným trendům byl správnou volbou. Jako první stavební spořitelna uvedla RSTS v polovině roku na trh úvěrový produkt určený na pořízení fotovoltaického zařízení a výrazně podpořila financování tzv. zelených řešení. Na úpravy bydlení vedoucí k úspoře energií RSTS loni poskytla přibližně 900 milionů korun.

Zisk před zdaněním dosáhl hodnoty 1,014 miliardy korun. Meziročně jde o nárůst o 12,2 procenta. Čistý zisk činil 835,6 milionu korun a meziročně vzrostl téměř o 10 procent. „Mezi hlavní důvody meziročního nárůstu zisku patří především snížení správních nákladů a mimořádný výnos z prodeje budovy na Senovážném náměstí,“ komentoval výsledky předseda představenstva a generální ředitel RSTS Ing. Jan Jeníček. Správní náklady se díky synergickým efektům fúze s bývalou HYPO stavební spořitelnou oproti roku 2008 snížily téměř o 15 procent.

Bilanční položka Závazky vůči klientům (saldo vkladů klientů) v době krize meziročně stoupla o 1,9 miliardy korun, tedy o 2,5 procenta. „Lidé oceňují bezkonkurenční bezpečnost produktu stavebního spoření. Snažíme se pro nové i stávající klienty připravovat atraktivní nabídku, která motivuje k optimálnímu využití státní podpory,“ vysvětluje generální ředitel RSTS Ing. Jan Jeníček.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy