Aukční portál eBay je ode dneška v češtině, PayPal zatím ne

23.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. února (ČTK) - Globální aukční portál eBay je ode dneška v češtině. Mutaci v místním jazyce tak firma zprovoznila dříve, než se všeobecně očekávalo, ačkoli platební systém PayPal, jehož prostřednictvím za nákupy na eBay platí většina lidí, zatím v češtině není. Podnik o tom dnes uživatele informoval v e-mailové zprávě.

Česká mutace portálu eBay nabízí prakticky totožné funkce, jakými disponuje původní americká verze i další mutace, jako je německá, britská a další. Z české stránky funguje i propojení se systémem PayPal, ten už ale s uživatelem dál komunikuje zatím pouze anglicky.

eBay minulý týden uvedl, že do konce března zprovozní mutaci portálu v dalších evropských jazycích, vedle češtiny také v ruštině, řečtině, norštině, dánštině a švédštině. V těchto jazycích podle sdělení firmy bude později i PayPal.

eBay má podle záznamů registrátora NIC.cz předplacenou i českou doménu, takže na české stránky eBay lze vstupovat zadáním www.ebay.cz, i když je pak uživatel přesměrován na globální stránku firmy.

Společnost eBay hospodařila ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku se ziskem 1,36 miliardy dolarů (asi 25,7 miliardy Kč), zatímco o rok dříve měla zisk 367 milionů dolarů. Za výrazným zlepšením hospodaření je mimořádný výnos z prodeje společnosti Skype, ale také vysoký růst v divizi PayPal.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK