Ceny ropy dnes klesly zhruba o dva dolary za barel

25.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 25. února (ČTK) - Ceny ropy dnes klesly zhruba o dva dolary za barel. Trh se obává slabého výhledu evropské ekonomiky i pomalého oživování hospodářství v USA, které zmírní poptávku po energiích.

Severomořská ropa Brent v Londýně oslabila o 1,81 dolaru na 76,28 USD za barel. Americká lehká ropa zlevnila o rovné dva dolary na 78,00 USD. Ve středu její dubnový kontrakt o více než dolar stoupl.

Tlak na ceny komodit dnes vyvolal i růst dolaru, protože euro kleslo vůči japonskému jenu na jednoleté minimum. Devizový trh ovládla nejistota kolem toho, jak si řecká vláda poradí se současnou fiskální krizí.

"Makroekonomická čísla testují optimismus investorů, kteří doufali, že obnovující se hospodářský růst zvýší poptávku po komoditách," uvedl analytik Commerzbank. V USA překvapivě vzrostl týdenní popčet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti, napsala agentura Reuters.

Ceny ropy v dolarech za barel (159 litrů): BURZA TYP KONTRAKT AKTUÁLNÍ CENA PŘEDCHOZÍ ZÁVĚR Londýn - ICE Brent duben 76,28 78,09 New York - Nymex WTI duben 78,00 80,00

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK