Poskytování povodňových překlenovacích úvěrů prodlouženo

13.11.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Stavební spořitelny zvýhodnily podmínky pro poskytování úvěrů pro lidi postižené povodněmi. ČMSS prodlužuje dobu, po kterou bude nabízet zvýhodněné překlenovací povodňové úvěry…

Srpnové záplavy způsobily značné škody na obydlích. Zasaženo bylo 753 obcí; zničeno bylo přibližně 6 tisíc domů a poškozeno na 30 tisíc bytů. Mnoho lidí tak musí řešit otázku oprav zničeného bydlení nebo pořízení nového. Vzhledem ke značnému rozsahu škod bude zapotřebí mnohem delší období k jejich odstraňování. Proto ČMSS prodloužila platnost své mimořádné povodňové nabídky až do 30. června 2003 při zachování stejných parametrů.

Podmínky pro čerpání mimořádných povodňových překlenovacích úvěrů:

  • Snížená úroková sazba o 2 procentní body, tj. od 4,3 do 5,9 % p.a.
  • Stačí mít naspořeno 20 % z cílové částky
  • Vyřízení zdarma
  • Zaplacené úroky z překlenovacího úvěru lze odečíst od základu daně z příjmu
  • Je potřeba doložit doklad o vlastnictví objektu, případně nájemní smlouvu, fotografie dokumentující poškození objektu nebo vyjádření příslušného stavebního či obecního úřadu nebo doklad pojišťovny (kopie protokolu o škodě). Pokud tyto doklady nejsou v době odesílání žádosti k dispozici, ČMSS bude akceptovat jejich předložení jako podmínku pro čerpání nebo umožní čerpání do výše naspořené částky před doložením výše uvedených dokladů.
  • Žádosti označené sloven "povodeň" ČMSS vyřizuje přednostně.

Během měsíce září poskytla ČMSS několik desítek povodňových překlenovacích úvěrů v objemu 9 milionů Kč. Mnozí klienti se nyní v předstihu informují o podmínkách této úvěrové nabídky s úmyslem čerpat finanční prostředky po zimním období, tedy v nové stavební sezóně. Stavební spořitelna proto očekává kulminaci zájmu o povodňové překlenovací úvěry na jaře příštího roku.

Zdroj: TZ ČMSS

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ