Kooperativa je jedničkou v pojištění podnikatelů

22.04.2010 | , Ručení.cz
FIREMNI FINANCE


Kooperativa byla historicky první pojišťovnou na českém trhu, která v roce 1991 nabídla speciální pojištění pro podnikatele. V roce 2009 již dosáhlo předepsané pojistné u pojištění podnikatelů celkové výše 5, 38 miliard Kč. Kooperativa tak potvrdila svou pozici jedničky na trhu pojištění podnikatelů s 32% podílem.

Významný mezník v nabídce pojištění podnikatelů představuje nový produkt, který Kooperativa uvedla na trh v roce 2009 – pojištění pro malé a střední podnikatele START PLUS. Pojištění zahrnuje formou "balíčku" všechna reálná rizika - živelní pohromy, odcizení a vandalismus, pojištění technických rizik (strojní pojištění a pojištění elektroniky), pojištění skla, pojištění "posla" (přepravy peněz), pojištění silniční přepravy, pojištění přerušení provozu nebo pojištění odpovědnosti za škodu.

Jeho nejvýznamnější předností je tedy komplexní pokrytí podnikatelských rizik. Klient, který uzavře pojistnou smlouvu se nemusí obávat, že některé potřebné pojištění bylo opomenuto. O úspěšnosti pojištění START PLUS svědčí i zájem ze strany podnikatelů. Za první půlrok jsme uzavřeli přes 1600 pojistek,“ vysvětluje ředitel Úseku pojištění majetku a odpovědnosti Kooperativy Michael Neuwirth.

Kooperativa také průběžně sleduje nové oblasti v podnikání. V loňském roce například operativně zareagovala na boom ve výstavbě fotovoltaických elektráren (FVE) a připravila pro ně speciální produkt, který kryje živelná rizika, vandalismus i odcizení. Úplnou novinkou bude produkt pro pojištění hotelů a penzionů.

Do současné doby jsme pojistili 220 samostatných elektráren. Další desítky jsme pojistili společně s domy, případně jinými stavbami využívanými podnikatelskými subjekty, kde jsou FVE pojištěny jako stavební součásti. Předepsané pojistné v případě FVE přesáhlo 12 milionů Kč“, dokladuje úspěšnost pojištění FVE Michael Neuwirth.

Autor článku

Tiskovka