GMAC se vrátila k zisku, rozhodla se změnit název

03.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 3. května (ČTK) - Americká finanční skupina GMAC Financial Services v letošním prvním čtvrtletí vydělala 162 milionů dolarů (přes tři miliardy Kč) po ztrátě 675 milionů dolarů před rokem. Vykázala tak první zisk od konce roku 2008. Oznámila to dnes firma. Dodala, že příští týden změní název na Ally Financial.

GMAC je jedním z největších poskytovatelů úvěrů na automobily ve Spojených státech. Majoritním vlastníkem společnosti je nyní americká vláda, která na pomoc podniku opakovaně vynaložila miliardy dolarů.

Současný název společnosti je odvozen od jména bývalého většinového vlastníka, největší americké automobilky General Motors (GM). Práva společnosti GMAC na užívání současného názvu vyprší v roce 2016, napsala agentura Reuters.

GM loni opustila bankrotový režim s tím, že se v rámci rozsáhlé restrukturalizace zahrnující prodej některých značek přemění v menší podnik, jenž by měl pružněji reagovat na požadavky zákazníků. Většinovým majitelem "nové GM" je americká vláda, která poskytla nejvíce peněz na záchranu podniku. Majoritní podíl v GMAC prodala GM již v roce 2006.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK