Verizon Wireless začne prodávat mobily Kin od Microsoftu

05.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 5. května (ČTK) - Americký mobilní operátor Verizon Wireless začne prodávat mobilní telefony Kin od Microsoftu tento čtvrtek. Firmy dnes oznámily, že chtějí konkurovat iPhonu od společnosti Apple. K mobilům Kin chtějí přilákat především inteligentní mladé lidi, kteří chtějí mít bezprostřední přístup k internetu jako jejich kamarádi.

Největší americký mobilní operátor začne ve čtvrtek prodávat mobily Kin po internetu a ve svých prodejnách o týden později. Menší model Kin One s dotekovým displejem a vysouvací klávesnicí bude prodávat za 49,99 dolaru (1010 Kč) lidem, kteří podepíšou s Verizon Wireless dvouletou smlouvu.

Větší model Kin Two bude za 99,99 dolaru. Oba telefony mají velmi podobné funkce, ale Kin Two má větší displej a fotoaparát o osmi megapixelech. Kin One má megapixelů pět.

Oba přístroje vyrábí japonský technologický koncern Sharp. Verizon Wireless je společným podnikem americké skupiny Verizon Communications a britského operátora Vodafone Group.

Kromě iPhonů má Kin konkurenci také v chytrých telefonech s operačním systémem Android od rivala Google a v telefonech od firem HTC a Samsung Electronics, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK