NSS zrušil zásady územního rozvoje Prahy týkající se části okruhu

20.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 20. května (ČTK) - Nejvyšší správní soud (NSS) dnes zrušil část zásad územního rozvoje Prahy,která se týká trasy okruhu mezi Ruzyní a Březiněvsí. Návrh podalo šest občanů a městské části Suchdol a Dolní Chabry, přes které měla silnice vést. Soud souhlasil s jejich námitkami, že zásady byly v prosinci 2008 schváleny nezákonně především kvůli špatnému vyhodnocení vlivů stavby na životní prostředí.

"Zásady soud zrušil kvůli procesním pochybením při jejich přijímáních. Jednalo se o zásadní pochybení, a to především o chybějící posouzení vlivů zásad na evropsky významnou lokalitu kaňon Vltavy u Sedlce a dále v nerespektování připomínek ministerstva životního prostředí," řekl dnes ČTK předseda senátu Jan Passer.

Nejvyšší správní soud už letos v lednu částečně zrušil změnu pražského územního plánu, která se týkala okruhu kolem Prahy v úseku mezi Ruzyní a Březiněvsí. Šlo o změny tvaru mimoúrovňových křižovatek, zkrácení přivaděče Rybářka a rozšíření silnice. Už tehdy bylo důvodem nedostatečné posouzení změny územního plánu z hlediska vlivů na životní prostředí. Navrhovateli byli taktéž městské části Suchdol a Dolní Chabry a několik jejich obyvatel.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK