Kasa.cz koupila internetový obchod Vltava.cz

01.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. června (ČTK) - Jedna z největších tuzemských skupin internetových obchodů Kasa.cz a Obchodní-dům.cz koupila od společnosti Milestone Partners prodejní portál Vltava.cz. Firma to uvedla v tiskové zprávě. Cenu neoznámila.

Hlavním důvodem, proč se skupina rozhodla Vltavu.cz, je podle předsedy představenstva holdingu Romana Novotného jeho tradice a zavedená značka. "Převzetím navíc doplníme náš sortiment o nové oblasti a posílíme naši pozici na českém trhu internetových prodejců," dodal.

Prodej internetového obchodu Vltava.cz završí proces, v rámci kterého kapitálový investor Milestone Partners společnost stabilizoval. "Naší úlohu finančního investora chápeme jako splněnou a pro další růst a rozvoj společnosti jsme hledali vhodného strategického investora," uvedl generální ředitel Milestone Martin Pětivoký.

Vltava.cz se loni dostala do insolvence a věřitelům dlužila zhruba 34 milionů korun. Po restrukturalizaci a dohodě s věřiteli soud řízení zastavil. Společnost patří mezi nejstarší provozovatele internetových obchodů v Česku a na Slovensku. První obchod založila v roce 1996. Počet aktivních zákazníků Vltavy se pohybuje v řádu několika set tisíc.

Na stránkách internetového obchodu Vltava.cz zákazníci i nadále naleznou tradiční sortiment, tedy především knihy, DVD a CD či elektroniku a domácí spotřebiče.

Skupina internetových obchodů Kasa.cz a Obchodní-dům.cz má obrat přes dvě miliardy korun a více než 800.000 registrovaných klientů. Patří tak spolu s konkurenčními Alza.cz a Mall.cz mezi největší maloobchodní internetové prodejce v Česku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK