Legendární akciový fond Pioneer Funds – U.S. Pioneer Fund i v korunách

03.06.2010 | , Pioneer Investments
Tiskové zprávy


Pioneer Funds – U.S. Pioneer Fund, lucemburský klon třetího nejstaršího fondu na světě – Pioneer Fund, který byl založen již v roce 1928, umožňuje od 1. června 2010 investici do třídy měnově zajištěné do českých korun. Jedná se o speciální třídu, která eliminuje měnové riziko kurzu koruny proti dolaru. V únoru agentura Standard and Poor’s potvrdila podfondu nejvyšší rating AAA.

Podfond Pioneer Funds – U.S. Pioneer Fund je určen zejména pro investory, kteří chtějí investovat do pečlivě vybraných akcií předních amerických společností. Tito investoři musí akceptovat riziko krátkodobých poklesů vyvolaných kolísáním cen akcií na trzích,“ přibližuje investiční strategii tohoto akciového podfondu Petr Šimčák, ředitel obchodu pro banky a instituce Pioneer Investments ČR, a dodává: „Díky tomu, že od 1. června je možné do tohoto podfondu investovat i v rámci třídy zajištěné do českých korun, nemusí se čeští investoři bát, že by v důsledku posilování koruny proti dolaru nebo nežádoucím zvýšením volatility kurzu byli ochuzeni o část svých potenciálních výnosů.

Podfond využívá metody, kterou vyvinul investiční manažer a zakladatel skupiny Pioneer Investments Philip J. Carett. Ta spočívá v zjišťování ekonomické hodnoty firem bez spekulací s akciemi, dlouhodobé držení titulů a hledání ziskových příležitostí, které trh ještě neobjevil. Portfolio je řízeno konzervativně. Portfolio manažer vyhledává především silné a finančně stabilní společnosti, které jsou schopny platit nadprůměrný dividendový výnos. Portfolio je zároveň široce diverzifikováno, obsahuje zhruba 110 až 130 titulů, a je zainvestováno napříč všemi sektory obsaženými v benchmarku podfondu. Průměrná doba držení akcií činí 6 let.

V únoru letošního roku agentura Standard and Poor’s potvrdila podfondu nejvyšší rating AAA. Standard & Poor’s ocenila zejména dlouhodobé úspěšné manažerské vedení podfondu pod taktovkou zkušeného portfolio manažera Johna Careyho, stabilní zdroje podpory a  schopnost podfondu výkonnostně obstát i v dobách klesajících trhů.

Od 1. června mají čeští investoři možnost investovat také do nezajištěné korunové třídy dalšího podfondu z rodiny Pioneer Funds: Pioneer Funds - Emerging Europe and Mediterranean Equity.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy