Zima ve stavebních spořitelnách

15.11.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Předvánoční čas je tady. Je to doba, kdy stavební spořitelny lákají na soutěže, dárky  či  zvýhodnění  své klienty.  A co tedy nabízejí stavební spořitelny právě v těchto dnech?

Na českém trhu  působí  šest stavebních spořitelen. O oblibě tohoto produktu není pochyb. Dokazuje to počet klientů, kteří mají stavební spoření uzavřeno. K 30.6. tohoto roku evidovalo šest stavebních spořitelen přes 4,4 mil platných smluv o stavebním spoření.

Všechny stavební spořitelny pořádají v této  době pro klienty nějakou akci. Některé akce jsou již zaměřeny přímo na  Vánoce a to i svým jménem . Co konkrétně můžete získat a za jakých podmínek u jednotlivých stavebních spořitelen?
 
Automobil od Lišky

Českomoravská stavební spořitelna připravila pro stávající i nové klienty soutěž, ve které mohou jako hlavní cenu získat osobní automobil Honda CR-V. "Vánoční hry s Liškou" se může zúčastnit každý, kdo uzavře smlouvu o stavebním spoření od 1.11. do 31.12. 2002 a to bez ohledu na výši cílové částky. Klient který v tomto období uzavře smlouvu prvotní, následnou nebo zvýší cílovou částku u stávající smlouvy získá jeden stírací los. Výši výhry se dozví ihned po setření políčka na losu.

A co lze vyhrát? ČMSS připravila ceny a dárky v hodnotě přes 4,5 mil Kč. Hlavní cenou je již výše zmiňovaný automobil v hodnotě 850 tis. Kč.   Neméně zajímavé jsou však i další výhry: 5 x poukaz na zájezd v hodnotě 10.000 Kč, 10 x mobilní telefon, 20 x stereomagnetofon s CD přehrávačem, 50 x hodinky Swatch, 100 x CCS karta s kreditem 1000 Kč, 200x Tesco poukázka v hodnotě 500 Kč a stovky dalších dárků od ČMSS. Každý los vyhrává!

Převzetí losu klient potvrdí na smlouvě při uzavírání větou "Převzal jsem los" a podpisem. Po setření losu zjistíte okamžitě svoji výhru a na zadní straně losu se dovíte, jak výhru uplatnit.

S Wüstenrotem do Skandinávie

Stavební spořitelna Wüstenrot připravila na konec letošního roku soutěž pod názvem "Šťastný los".  Hra je určena pro stávající i nové klienty. Výhry se budou hodit především těm, které láká cestování. Ale malý dárek získá každý. V soutěži  hrajete o 7 zájezdů v hodnotě 20 000 korun do Skandinávie nebo dle vlastního výběru a 7 x 7 zajímavých věcných cen, které se Vám na cestách budou hodit.  Pro výherce je připraveno 7 cen: cestovní taška, fotoaparát, cestovní budík, praktický zavírací nůž, cestovní pláštěnka, batůžek a termo taška.

A co je třeba udělat pro zapojení se do soutěže?
V období od 1.11. do 31.12.2002 je třeba uzavřít smlouvu o stavebním spoření s minimální výší cílové částky 140 tis. Kč. A také zaplatit úhradu za uzavření smlouvy a první splátku ve výši 1% cílové částky do  31.12.2002. Vítězové budou určeni losováním, které proběhne začátkem února.

Zlatá Pyramida

Ve stejném období jako dvě výše zmíněné stavební spořitelny se můžete zúčastnit soutěže, kterou pořádá Všeobecná stavební spořitelna Komerční banky. U této stavební spořitelny se hraje o 1,8 kg 14karátového zlata. Takže, co je třeba udělat, aby jedna z pěti zlatých pyramid byla vaše?

Hraje se o 5 zlatých pyramid. Pro získání zlaté pyramidy (1 kg zlata) je třeba uzavřít smlouvu o stavebním spoření formou Moudré vkladní knížky od 1.11. do 31.12. 2002 a zaplatit úhradu za uzavření  smlouvy a složení jednorázového vkladu min 20 tis. Kč do konce roku, tj do 31.12.2002. Pro získání zbývajících 4 zlatých pyramid o hmotnosti 200 g je třeba  opět uzavřít stejným způsobem smlouvu, tentokrát s minimální cílovou částkou 150 tis., případně 100 tis. Kč u Junior programu a splnit podmínky Modré vkladní knížky. Další podmínkou v soutěži je vyplnění soutěžní ankety, včetně soutěžního úkolu a zaslání anketního lístku na spořitelnu  nejpozději do 31. 12. 2002. Všechny odpovědi na soutěžní úkol budou vyhodnoceny koncem února 2003.

A co je to Moudrá vkladní knížka?

Pokud ve stanoveném období uzavřete smlouvu s cílovou částkou min 150 tis., příp. 100 tis. Kč a nejpozději do dvou měsíců uhradíte poplatek za uzavření a  vložíte jednorázový vklad 20 tis. Kč, získáte prémii ve výši 2,5% z jednorázového vkladu. Podmínkou je nevypovědět smlouvu dříve než po pěti letech.

Navíc s poukázkou od Modré pyramidy můžete získat 15% slevu v síti prodejen Baťa.

Mobil  nebo 3 x 0,5 mil od Buřinky

Stavební spořitelna České spořitelny připravila pro klienty v období od 14.10. do 13.12.2002 soutěž pod názvem "Blýskněte se s novým bydlením od buřinky". Všichni kdo v tomto období uzavřou smlouvu o stavebním spoření s minimální cílovou částkou 100 tis. Kč, zaplatí úhradu za uzavření smlouvy a správně odpoví na dvě tipovací otázky, se mohou zúčastnit soutěže o 3x500 tis. Kč připsaných na účet stavebního spoření a o 243 mobilních telefonů Nokia 7650 se zabudovaným digitálním fotoaparátem. Ve stejném období je potřeba doručit stavební spořitelně vyplněný soutěžní kupón.  Více informací naleznete na stránce stavební spořitelny.

Se specialistou ušetříte

Pokud uzavřete smlouvu o stavebním spoření s Raiffeisen stavební spořitelnou od 1.11. do 31.12.2002 v tarifu D01, S01, R01s cílovou částkou minimálně 140 tisíc Kč, získáte slevu 0,25% z úhrady za uzavření smlouvy. Další podmínkou je, aby úhrada za uzavření smlouvy (po slevě 0,75% z cílové částky), byla uhrazena v souladu s Všeobecnými obchodními podmínkami, nejpozději však do 31.12. 2002.

HYPO stavební spořitelna zatím nepřipravila žádnou  podzimní akci.

Ale již od června a to až do konce roku pořádá soutěž ve spolupráci s rádiem Frekvence 1. Každý den se soutěží o poukázku na nákup v prodejnách Albert a Hypernova v hodnotě 3 000 Kč. Stačí pouze naladit rádio a správně odpovědět na jednu otázku týkající HYPO  stavební spořitelny. Soutěžící má na výběr ze tří odpovědí. Této soutěže se tedy může zúčastnit kdokoli, pokud zavolá a správně odpoví .  

Vybírat je skutečně z čeho. Pamatujte ale, že pro výběr jsou důležitější podmínky stavebního spoření než právě aktuální marketingová akce, i když se soutěží o hodnotné ceny!

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ