Česká unigrafie podala insolvenční návrh na Sunny Days

22.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. června (ČTK) - Společnost Česká unigrafie podala insolvenční návrh na cestovní agenturu Sunny Days. Pokud soud uzná, že Sunny Days je ve špatném stavu, může vyhlásit její úpadek. Uvedl to dnes server iDnes. Sunny Days již dříve přišla o koncesi na cestovní kancelář a může tak jen prodávat zájezdy jiných cestovních kanceláří.

Podle České unigrafie, která tiskla pro Sunny Days katalogy, dluží cestovka za katalogy přes 1,6 milionu korun déle než jeden rok.

Firma ve svém návrhu tvrdí, že Sunny Days dluží například i Českým aeroliniím, Travel Service nebo Letišti Praha i za sociální pojištění zaměstnanců.

Vyjádření Sunny Days není možné získat, uvedl iDnes. Pracovnice na centrále uvedla, že se k ničemu vyjadřovat nebude a že vedení není k zastižení. Jednatel Chedli Ben Ahmed nezvedá celý den mobilní telefon.

Sunny Days přišla koncem ledna o pojištění proti úpadku cestovní kanceláře. Pojišťovna Generali neprodloužila Sunny Days smlouvu o pojištění. Sunny Days se následně vzdala koncese na provozování cestovní kanceláře a změnila se na agenturu. Jako taková nemůže prodávat vlastní zájezdy.

Sunny Days patřila mezi největší české cestovní kanceláře. Odhady počtu jejích klientů za rok se různí, odborníci se však shodli, že ještě před pár lety mohlo jít až o 80.000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK