Sázkové kanceláře: Wimbledon je čtvrtou nejsázenější letošní akcí

22.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. června (ČTK) - Tenisový turnaj ve Wimbledonu bude po světových šampionátech ve fotbalu a hokeji a zimní olympiádě v Česku co do objemu sázek největší letošní sportovní událostí. Vyplývá to z ankety mezi největšími sázkovými kancelářemi, které odhadují objem sázek v řádu stovek milionů korun.

"Začínající Wimbledon je bezesporu třešničkou, respektive jahodou, na tenisovém dortu a mezi sázkaři je dlouhodobě nejoblíbenější," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Fortuna by ve všech zemích, kde působí (Česko, Polsko, Slovensko, Chorvatsko a Maďarsko), měla letos přijmout sázky za celkem 20 milionů eur (půl miliardy Kč). Česko na této částce bude mít zhruba 40procentní podíl, dodal.

Tenis je u Tipsportu po fotbale a hokeji statisticky třetím nejsázenějším sportem, řekl ČTK mluvčí společnosti Jiří Hadrava. Letos bude Wimbledon podle něj zřejmě čtvrtou největší akcí po MS ve fotbale, MS v hokeji a olympiádě. V těchto dnech prý tvoří fotbalové MS a Wimbledon většinu sázek. "Obrovský zájem sázkařů je o live sázky (sázky v průběhu utkání) na Wimbledon, předpokládáme náběry za až 160 milionů Kč. Live sázky budou tvořit kolem 40 procent," podotkl Hadrava.

Wimbledon je u velké části veřejnosti vnímán jako nejprestižnější grandslamový turnaj, upozornil mluvčí Chance Ondřej Rajšner. "Tenisový svátek začal v pondělí a již teď můžeme říci, že i přes právě probíhající MS ve fotbale si k němu sázkaři našli cestu," poznamenal.

Nejvíce sázek Chance doposud přijala na sestry Williamsovy. Například sázkař vsadil přes Telechanci 50.000 Kč na to, že Venus Williamsová se stane celkovou ženskou vítězkou v tomto turnaji. Stejný sázkař vsadil 60.000 na to, že ženskou finálovou dvojici budou tvořit právě sestry Williamsovy. Pokud mu oba tipy vyjdou, vyhraje skoro 700.000 korun.

Tomáš Berdych se po skvělém výkonu v Paříži zařadil do širšího okruhu favoritů. Na postup nasazené dvanáctky do osmifinále byl u Fortuny v pondělí kurz 1,9:1. Vítězství Berdycha v celém turnaji bylo oceněno kursem 40:1. "Mezi ženami čekám americko-belgický souboj, z něhož vyjde vítězně fyzicky nejlépe disponovaná Serena. A u gentlemanů si jiné finálové složení než Federer vs. Nadal už asi ani nikdo nedovede představit. Já věřím Švýcarovi," komentoval kurzy hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK