Evropské akcie zřejmě oslabí ve stopách Wall Street

23.06.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


LONDÝN, 23.června (Reuters) - Evropské akcie zřejmě ve středu oslabí ve stopách Wall Street, kde nečekaně slabé údaje o prodejích starších domů a...

...prolomení klíčové technické úrovně snížily chuť investorů nakupovat.

Futures na index DJ Euro Stoxx 50 <STXEc1>, německý DAX <FDXc1> a francouzský CAC 40 <FCEc1> v 8:25 ukazovaly na pokles trhu o 0,8 až 1,5 procenta.

Předchozí seanci uzavřel index evropských blue chips FTSEurofirst 300 <.FTEU3> poklesem o 0,43 procenta na 1050,79 bodu poté, co v předchozích devíti seancích posílil o 7,7 procenta.

Hlavní evropský index stojí proti historickému dnu z března 2009 výš o více než 62 procent díky návratu předních ekonomik k růstu. Nicméně za letošní rok si připsal pouze 0,5 procenta, když se v dubnu a květnu propadl kvůli prohloubení obav o zadlužení Evropy.

"Tón na začátku obchodování v Evropě zřejmě určí včerejší série výprodejů na Wall Street," řekl Ben Potter, analytik z IG Markets.

Americké akcie se obchodovaly bez větších změn, dokud index S&P 500 <.SPX> nesklouzl pod hranici 200denního pohyblivého průměru, jež v posledních dnech představovala opěrný bod.

Akcie developerů oslabily po oznámení Národní asociace realitních kanceláří, že prodeje starších domů ve Spojených státech v květnu nečekaně klesly. [ID:nDOL249541]

Po středečním závěru obchodování na evropských trzích americká centrální banka zřejmě oznámí, že ponechává úrokové sazby na úrovni poblíž nuly.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK