Další hráč na trhu hypoték

21.11.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Skupina Wüstenrot získala od České národní banky licenci pro poskytování hypotečních úvěrů…

Hypoteční úvěry by měla poskytovat společnost s názvem Wüstenrot hypoteční.   V čele společnosti by měl stát František Pavelka, který je rovněž předsedou komise pro hypoteční obchody České bankovní asociace.

"Byl bych rád, kdybychom hypotéky začali poskytovat ještě v prosinci," řekl Pavelka. Společnost totiž po získání licence musí splnit ještě další procedurální kroky, například zápis do obchodního rejstříku  nebo svolání valné hromady.

Společnost se zaměří především na úvěry na bydlení a půjčky poskytované v kombinaci se stavebním spořením a životním pojištěním. Bližší podrobnosti k nabídce nového hypotečního ústavu tak prozatím Pavelka nechtěl komentovat.

Hypoteční licenci udělila centrální banka téměř po třech letech, naposledy  na konci roku 1999 GE Capital Bank. Wüstenrot se tak stane osmou finanční skupinou, která v tuzemsku poskytuje hypoteční úvěry. Hypotéky momentálně nabízejí Česká spořitelna, skupina ČSOB, včetně Českomoravské hypoteční banky, Komerční banka, HVB Bank, GE Capital Bank, Raiffeisenbank a Živnostenská banka. Zájem o hypotéky mají i další peněžní ústavy.

Zájem o hypotéky v poslední době výrazně roste. Lidé stále více využívají k pořízení bydlení právě hypoteční úvěry. K oblibě hypoték přispívá především pokles úrokových sazeb hypotéčních úvěrů. Minimální úrokové sazby z hypoték nabízené bankami se pohybují od 4,3 do 5,7% p.a. v závislosti na druhu hypotečního úvěru. Vyšší úroky lze očekávat u hypoték na více než 70% ceny hodnoty zastavované  nemovitosti.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ