Wall Street asi zahájí růstem před prohlášením Fedu

23.06.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW YORK, 23.června (Reuters) - Wall Street zřejmě ve středu zahájí po poklesu v předchozí seanci růstem, když trh očekává, uklidňující vyjádření...

...od americké centrální banky (Fed), že v dohledné budoucnosti nepřistoupí k utažení měnové politiky.

Fed zřejmě také zopakuje závazek, že úrokové sazby ponechá extrémně nízko po delší období. Banka také podle ekonomů možná připustí mírné zpomalení tempa oživení ekonomiky Spojených států.

Investoři se obávají, aby centrální banka nezačala utahovat měnovou politiku příliš brzy, a nezadusila tak stále křehké oživení. Fed zveřejní své prohlášení zhruba ve 20:15.

Americké akcie v úterý klesly o více než 1 procento po nečekaně slabých údajích z realitního trhu. Index S&P 500 spadl pod hranici 200denního pohyblivého průměru, jež byla v posledních několika dnech vnímána jako opěrný bod.

"Pokud se podíváte na včerejší technický průběh, vypadalo to, že se hodně bojovalo mezi úrovněmi 1100 a 1130 bodů, a nepřekvapilo by mě, kdyby byl dnešní vývoj podobný," řekl Barry Ritholtz, ředitel akciového průzkumu z Fusion IQ.

"To je zřejmě pásmo, ve kterém se utkávají býci a mědvědi."

Futures na index S&P 500 <SPc1> a futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> ve 14:40 SELČ rostly shodně o 0,5 procenta.

V oblasti makroekonomických údajů trh čeká na údaje o květnovém prodeji nových domů ve Spojených státech, plánované v 16:00. Ekonomové předpovídají, že prodeje v květnu na roční bázi klesly na 410.000 z 504.000 v dubnu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK