Vydána druhá tranše HZL

29.11.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Česká spořitelna vydala druhou tranši emise pětiletých hypotéčních zástavních listů…

Česká spořitelna k 18.10.2002 vydala druhou tranši emise hypotéčních zástavních listů vydané dne 8. listopadu 2002 v celkové jmenovité hodnotě 700 mil. Kč. Celková jmenovitá hodnota první tranše emise činila 2,3 mld. Kč a souhrnná celková jmenovitá hodnota emise tak dosáhla 3,0 mld. Kč. Vydáním druhé tranše se naplnil celkový maximální objem emise a další hypotéční zástavní listy v rámci této emise již nebude Česká spořitelna vydávat.

"Česká spořitelna využila svého práva navýšit celkový objem emise za přetrvávajících příznivých tržních podmínek," uvedl Daniel Heler, člen představenstva a náměstek generálního ředitele České spořitelny.

Hypotéční zástavní listy v rámci celé emise  nesou pevný kupón 5,80 % p.a., splatné jsou  v roce 2007 a byl jim přidělen ISIN CZ0002000201.

Hypotéční zástavní listy byly nabídnuty ke koupi v České republice a to bankám a institucionálním investorům. Hypotéční zástavní listy byly přijaty k obchodování na volném trhu Burzy cenných papírů Praha, a.s., a jsou tudíž registrovanými cennými papíry ve smyslu zákona.

Emise je součástí dluhopisového programu hypotéčních zástavních listů, jehož celkový maximální objem nesplacených hypotéčních zástavních listů stanovila Česká spořitelna na 10 mld. Kč. Doba trvání programu činí 15 let.

Zdroj: TZ České spořitelny

 

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ