Příspěvky k hypotéce nejsou pro všechny stejné

10.12.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Pokud využijete hypoteční úvěr k financování bydlení, můžete požádat o jednu ze dvou podpor k hypotečnímu úvěru. Výše podpor se liší a co si o tom myslíte vy?

V poslední anketě sekce Bydlení jsme se vás ptali na otázku, zda je  správný vyšší příspěvek k hypotéce na starší nemovitost pro mladé než na novou výstavbu? A co si o rozdílné výši příspěvku myslíte Vy? Je dobré podporovat mladé při pořizování "staršího" vlastního bydlení více než ostatní?

Téměř polovina ze všech hlasujících (47%) si myslí, že výše příspěvku by měla být pro všechny zájemce o hypoteční úvěr shodná,  a proto by oba příspěvky měli být ve shodné výši. (Dá se předpokládat, že od února příštího roku oba příspěvky klesnou, což bude znamenat, že příspěvek k hypotéce na výstavbu klesne na nulu). Třicet procent čtenářů se naopak domnívá, že mladí potřebují podporu a nevadí jim, že  je výše obou příspěvků rozdílná. Zbývající část (23%) si myslí, že by měla být vyšším příspěvkem podporována nová výstavba než starší nemovitosti  pro mladé.

Z naší ankety tedy jednoznačně vyplynulo, že nejvíce z vás si myslí, že by měly být oba příspěvky ve stejné výši a tudíž se určovat podle stejných pravidel.

A nyní ještě anketa v grafické podobě:

Je správný vyšší příspěvek k hypotéce na starší nemovitost pro mladé než na novou výstavbu?

Odpovědělo 222 čtenářů.


ano - mladí potřebují podporu
ne - oba příspěvky by měly být stejné
ne - nová výstavba by měla být zvýhodněna více

 

A nezapomeňte hlasovat v nové anketě!

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ