Hypotéky ČS opět zlevnily

12.12.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Česká spořitelna s platností od dnešního dne  snižuje úrokovou sazbu hypotečních úvěrů.  Úroková sazba se snižuje o 0,2 procentního bodu.

Česká spořitelna snižuje s účinností od 12. prosince 2002 sazby hypotečních úvěrů poskytovaných v rámci programu TOP Bydlení na 5,4% z 5,6%. Zároveň snižuje minimální úrokovou sazbu u hypotečních úvěru mimo program TOP Bydlení: roční minimální sazba tak klesá na 5,1% z 5,3% a pětiletá minimální sazba klesá na 5,4% z 5,6%.

Důvodem snížení je možný zánik stání podpory na nové bydlení od února 2003. "Pokud by po novém roce došlo ke snížení jednoprocentní státní finanční podpory na nula procent, mají klienti nyní poslední možnost získat hypoteční úvěr na financování vlastního bydlení s touto podporou v kombinaci s historicky nejnižšími úrokovými sazbami hypotečních úvěrů České spořitelny," uvedl Kamil Kosman, ředitel úseku nemovitosti a hypotéky.

Hypoteční úvěry v rámci programu TOP Bydlení, který významným způsobem napomohl k rozhýbání hypotečního trhu v České republice, nabízí Česká spořitelna od června 2001. Cílem tohoto programu je zpřístupnit hypoteční úvěry za zvýhodněných podmínek široké veřejnosti. Sazba u hypotečních úvěrů TOP Bydlení je pevně stanovena na pět let a Česká spořitelna ji zaručuje všem klientům, kteří úvěr získají. Po celou dobu trvání úvěru je 50% hypotečního úvěru úročeno sazbou sníženou o tři procentní body oproti úrokové sazbě standardně poskytované u hypotečních úvěrů České spořitelny.

Do 30. listopadu 2002 poskytla Česká spořitelna v rámci programu TOP Bydlení  více než 9 270 hypotečních úvěrů v celkovém objemu přes 9,3 miliardy Kč.

Zdroj: TZ České spořitelny

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ