Zisk maloobchodní PPR se v pololetí více než zdvojnásobil

30.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 30. července (ČTK) - Čistý zisk francouzské maloobchodní firmy PPR se v pololetí více než zdvojnásobil na 403 milionů eur (téměř deset miliard Kč) z loňských srovnatelných 189 milionů eur. Firmě pomohlo oživení výdajů spotřebitelů a posílení aktivit mimo Evropu. PPR vlastní mimo jiné luxusní značky Gucci a Yves Saint Laurent.

Tržby stouply o 3,6 procenta na 8,14 miliardy eur. Příjmy divize Gucci Group, která zahrnuje luxusní značky s módou a koženým zbožím Yves Saint Laurent, Gucci a Bottega Veneta, vzrostly o 11,1 procenta na 1,82 miliardy eur. Tržby výrobce sportovního zboží Puma se zvýšily o 0,1 procenta na 1,29 miliardy eur. PPR vlastní v Pumě 69,4 procenta.

Řetězci s knihami a elektronikou FNAC stouply tržby o tři procenta a s nábytkem Conforama o 6,2 procenta. Tržby zásilkové divize Redcast však klesly o 1,9 procenta.

PPR se zaměřuje hlavně na luxusní značky a značky životního stylu. V budoucnosti se chce proto zbavit firem Redcast, Conforama a FNAC. Firma rovněž omezuje svoji závislost na Evropě a posiluje na rostoucích trzích v Asii a Jižní Americe.

"Naše vyhlídky pro krátké a středně dlouhé období jsou dobré," uvedl v prohlášení generální ředitel François-Henri Pinault. Firma neposkytla finanční výhled na celý letošní rok, avšak uvedla, že věří, že růst se jí podaří vykázat i ve druhé polovině roku, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK