Změna vlastníka zastavené nemovitosti

30.12.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Při využití hypotečního úvěru k financování je vždy třeba najít vhodnou nemovitost k zajištění tohoto úvěru. Zástavou se může stát pořizovaná i úplně jiná nemovitost…

V době splácení hypotečního úvěru vázne na nemovitosti zástavní právo banky, která poskytla hypoteční úvěr. A  právě otázku, která se vztahuje k této zastavené nemovitosti, položil na poradna.finance.cz jeden náš čtenář.

Dotaz čtenáře:
"Je možno během doby splácení hypotečního úvěru změnit vlastníka zastavené nemovitosti, přesněji ze dvou spoluvlastníků převést nemovitost na jednoho?"

Odpověď poradce:
"Pokud nový vlastník akceptuje tu skutečnost, že nemovitost je zastavena a je ochoten podstoupit to riziko, že v případě, že nebude úvěr splácen, může o dům přijít, pak ve změně vlastníka není problém."

Jak je patrné z odpovědi poradce, tak i práva k zastavené nemovitosti se mohou v době splácení úvěru a tedy i trvání zástavy měnit. Vždy bude ovšem záležet, zda nový vlastník přistoupí na podmínky banky a nebude mu vadit skutečnost, že v případě nesplácení úvěru, může o svou nemovitost přijít.

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 5
Hlasováno: 1 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ