Kocourek odvolal šéfa sekce fondů EU na MPO Miroslava Elfmarka

19.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. srpna (ČTK) - Ministr průmysl a obchodu Martin Kocourek odvolal dosavadního ředitele sekce strukturálních fondů ministerstva Miroslava Elfmarka. Na jeho post byl jmenován Petr Očko, který dosud na ministerstvu dopravy zastával funkci vrchního ředitele úseku ekonomiky a fondů EU. Na MPO bude mít Očko na starost čerpání evropských dotací. ČTK to dnes sdělil mluvčí MPO Pavel Vlček.

MPO má na starost operační program Podnikání a inovace, ze kterého si zpracovatelské podniky, centra sdílených služeb a technologická centra rozdělí v období 2007 až 2013 zhruba 90 miliard korun. Důvod odvolání Elfmarka MPO nezveřejnilo, Kocourek si ale od personální změny slibuje lepší čerpání peněz z evropských fondů.

"Úkolem nového ředitele je zefektivnit čerpání prostředků ze strukturálních fondů EU a zintenzívnit spolupráci s agenturou CzechInvest, kterou MPO řídí," uvedl bez dalších podrobností Kocourek, podle kterého má Očko značné zkušenosti s fondy EU. "Jsem přesvědčen, že četné zkušenosti pana ředitele Očka a jeho orientace v oblasti administrace fondů EU pomohou MPO být v této oblasti efektivnější než dosud," dodal.

Očko v letech 2007 do roku 2009 zodpovídal za koordinaci strategie, realizace a řízení projektů v oblasti rozvoje informačních a komunikačních technologií a poradenství při financování z fondů EU ve společnosti Telefónica O2. V letech 2004 až 2007 pracoval na ministerstvu financí, kde nejprve působil jako poradce ministra pro finanční politiku a EU. Poté byl pověřen koordinováním zavedení eura v ČR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK