Summit Partners investoval 100 milionů USD do Avast Software

23.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. srpna (ČTK) - Investiční fond Summit Partners získal za 100 milionů dolarů, tedy téměř dvě miliardy korun, menšinový podíl v tuzemském výrobci antivirů Avast Software. Firma to dnes oznámila ČTK v tiskové zprávě. Velikost prodaného podílu neuvedla.

Avast založili na počátku 90. let minulého století dva mladí čeští vědci. V současnosti avast! antivirus využívá zhruba každý pátý počítač na světě. Základní verze programu je zdarma, za rozšířenou komplexní ochranu PC uživatelé platí. Firma své produkty nepropaguje prostřednictvím reklamy, ale sází na doporučení uživatelů.

"Spolu se Summit Partners budeme pokračovat v naší strategii dodávat kvalitní bezplatné antivirové řešení co nejširšímu publiku. Nemáme v plánu změnit náš přístup a podřídit se klasickému maloobchodnímu modelu," uvedl výkonný ředitel Avastu Vince Steckler.

Avast v současnosti zaměstnává kolem 90 lidí a jeho antiviry používá přes 100 milionů uživatelů.

Summit Partners, která byla založena v roce 1984, se zaměřuje na investice do rychle rostoucích firem. Celkem investovala 11 miliard dolarů do více než 300 společností. Významné investice fondu v technologickém sektoru zahrnují McAfee, Postini, SafeBoot Holdings BV nebo Sybari Software.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK