Raiffeisen stavební spořitelna dosáhla zisku

10.01.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Máme tu začátek nového roku a začíná se bilancovat. Objevují se první předběžné výsledky hospodaření za loňský rok. Podívejme se jak si loni vedla jedna z nich.

Podle předběžných výsledků Raiffesen stavební spořitelna vytvořila loni zisk 170 mil korun. O rok dříve zisk dosáhl u této spořitelny 20 mil Kč. Bilanční suma meziročně vzrostla téměř o 40 procent na 23 miliard korun.

Loňský rok byl pro stavební spořitelnu úspěšný v počtu nově uzavřených smluv dosáhla meziročního zvýšení 30 procent. Novou smlouvu si tak u této spořitelny uzavřelo loni  přes 177 tisíc klientů. Celkový  počet klientů dosáhl přes 600 tisíc. 

V loňském roce stavební spořitelna poskytla přes 10 000 úvěrů. Za svou činnost již stavební spořitelna poskytla kolem 69 tisíc půjček v celkovém objemu 5,8 mld Kč.

Trh stavebního spoření je již značně nasycen, proto se neočekává, že by v letošním roce došlo ještě k výraznému meziročnímu zvýšení nově uzavřených smluv. Na počet nově uzavřených smluv se mojou podepsat také snahy vlády o reformu systému stavebního spoření včetně snahy omezit podporu stavebního spoření.   

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ