Finanční arbitr ČR od 1. září na Facebooku!

02.09.2010 | , Finanční arbitr ČR
Tiskové zprávy


Finanční arbitr České republiky je instituce zřízená v rámci harmonizace české legislativy s Evropskou unií za účelem ochrany spotřebitelů. I přes intenzivní komunikaci směrem k široké veřejnosti má povědomí o činnosti a využití služeb kanceláře FA ČR pouze omezená skupina občanů ČR, proto bude finanční arbitr s koncovými spotřebiteli hovořit o své činnosti i prostřednictvím moderních informačních kanálů. 1. září 2010 startuje první projekt tohoto typu na sociální síti Facebook  v profilu pod názvem Finanční arbitr České republiky je na Facebooku. Je to jeden z prvních projektů, kdy státní instituce využívá fenoménu rozvoje sociálních sítí a oslovuje občany touto méně formální cestou.

 Facebook je v České republice nejnavštěvovanější sociální sítí a finanční arbitr chce využít popularity tohoto kanálu nejen k šíření informací o činnosti úřadu, možnostech bezplatné pomoci koncovým spotřebitelům, ale chce aktivně přispívat ke zvyšování finanční gramotnosti formou publikování krátkých zpráv, příkladových situací a řešených případů, prognóz a upozornění z oblasti ekonomiky, bankovnictví a osobních financí.

Uživatelé Facebooku  mohou prostřednictvím diskusního fóra na profilu finančního arbitra ČR s finančním arbitrem přímo diskutovat nebo využít službu posílání facebookových zpráv a zeptat se arbitra neveřejně. Samozřejmostí jsou pak aktuální informace ze světa osobních financí, jako jsou odkazy na zajímavé články, výsledky anket, průzkumů a podobných zajímavostí ze světa financí a bankovnictví. Kdo se zajímá o své finanční prostředky, jejich ochranu a chce být včas informován o nových bankovních produktech a zákonech ovlivňujících platební styk, neměl by tak mezi fanoušky finančního arbitra České republiky na Facebooku chybět.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy