Celkově poskytnutá "povodňová" pomoc

13.01.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Ministerstvo pro místní rozvoj do 16.12.2002 poskytlo na odstraňování následků povodní, které v srpnu postihly rozsáhlé území České republiky, celkem 1,4 mld korun.

MMR poskytuje pomoc na odstraňování povodňových škod v rámci několika programů:

  • 150 tisícová nenávratná pomoc lidem, kteří přišli o bydlení. Tato pomoc byla poskytnuta zatím 915 lidem. Žádosti mohou lidé podávat průběžně, až do 31.3. 2004.
  • Na úhradu demolic bylo zatím vyplaceno celkem 112, 759 mil. Kč. O úhradu demolic lze také žádat až do 31.3. 2004.
  • Na zajištění náhradního ubytování lidem, kteří dočasně přišli o bydlení, poskytlo MMR obcím zatím celkem 61 mil. Kč.
  • Na opravy domů a bytů, které postihla povodeň, vyplatilo MMR zatím všem žadatelům částku 829,340 mil. Kč. MMR dále poskytlo z vlastních zdrojů, z Programu obnovy venkova, obcím, které postihla povodeň, částku 352,504 mil. Kč. Peníze jsou určeny především na zajištění základní občanské vybavenosti a opravy infrastruktury v obcích.
  • V projektu výstavby nájemních domů obcemi pro lidi, kterým povodeň vzala bydlení, byla poskytnuta MMR zatím dotace na výstavbu celkem 200 nových bytů. Staví se již v těchto obcích: Zálezlice, Kly, Liběchov, Chvatěruby, Švihov, Blovice, Zákupy, Blatná, Předmíř, Majdalena, Lomnice nad Lužnicí, Bavorov, Lužnice, Tchořovice, Třeboň, Veselí nad Lužnicí, Týn nad Vltavou, Vojkovice, Veltrusy, Mělník, Štěchovice a Libiš. Celková uvolněná částka se pohybuje zatím okolo 100 mil. Kč. Po zimě bude druhé kolo tohoto projektu, protože se předpokládají nové žádosti.

    Zdroj: MMR

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ