AP: Bývalý šéf Hewlett-Packard možná nastoupí do Oraclu

06.09.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 6. září (ČTK) - Bývalý ředitel americké počítačové společnosti Hewlett-Packard Mark Hurd jedná o podmínkách nástupu do jiné americké společnosti Oracle. Uvedl to dnes zdroj agentury AP. Hurd, který z Hewlett-Packard odešel začátkem srpna, by v Oraclu podle zdroje zastával řídící funkci.

Oracle je výrobcem databázového softwaru. Firmu založil a dodnes řídí Larry Ellison, což je Hurdův dobrý přítel. Správní rada Hewlett-Packard donutila Hurda z čela firmy odejít kvůli skandálu, záhy za to ale sklidila tvrdou kritiku. Hurdovi je přičítána zásluha za to, že zlepšil hospodaření firmy.

Zatím není jasné, co přesně by Hurd v Oraclu vykonával. Zdroj však AP řekl, že Ellison z funkce ředitele neodejde. Ellison firmu Oracle založil před 33 lety a od té doby ji vede. Jednání o případném Hurdově angažmá ale zatím nejsou v závěrečné fázi, upozornil zdroj.

Správní rada Hewlett-Packard Hurda donutila k odchodu z funkce 6. srpna. Bývalá obchodní partnerka Hewlett-Packard Hurda asi dva měsíce předtím obvinila ze sexuálního obtěžování, které se ale nepotvrdilo. Vyšetřováním se ale zjistily nesrovnalosti v účtech.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK