Překlenovací úvěr MAXI

17.01.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Stavební spořitelna České spořitelny připravila pro své klienty nový překlenovací úvěr MAXI, který je určen pro ty, kteří nemají dostatek volných prostředků  na akontaci. K získání úvěru jim postačí vklad od nuly do 20% cílové částky.

Překlenovací úvěr MAXI je určen stávajícím i novým klientům, kteří nemají k dispozici žádné finanční prostředky na akontaci nebo jen do výše dvaceti procent cílové částky a potřebují získat úvěr v co nejkratším čase.
 
Překlenovací úvěr MAXI je zvýhodněn výší úrokové sazby, která činí 5,8 % p.a., a je tak nejnižší u standardně nabízených překlenovacích úvěrů.

Podmínkou pro poskytnutí překlenovacího úvěru MAXI je výše úvěru od 300 tisíc korun, zástavní právo k nemovitosti a klientův zůstatek na účtu stavebního spoření, který dosahuje maximálně 20 procent cílové částky.

"Největší výhodou překlenovacího úvěru MAXI je pro klienta zejména to, že nemusí žádat nikoho z členů rodiny, přátel či známých o půjčku na akontaci. Stavební spořitelna České spořitelny mu poskytne  kompletní službu," řekla členka představenstva a náměstkyně generálního ředitele Stavební spořitelny České spořitelny Olga Polánecká a dodala:  "Překlenovací úvěr MAXI je určen stávajícím  i novým klientům, kteří nemají volné finanční prostředky, jejichž příjmová situace je však příznivá a dává předpoklad bezproblémového splacení úvěru."


Příklad
Nejdříve je třeba, aby klient uvedl částku, kterou bude potřebovat vyplatit.  Tvoří-li finanční potřebu klienta například minimálně 300 000 Kč a na jeho vkladovém účtu nejsou žádné prostředky, bude výše úvěru 500 000 Kč. Klientovi vyplatí Stavební spořitelna České spořitelny  300 000 Kč, tj. 60 % z cílové částky  a zbývajících 40 %, tedy 200 000 Kč uloží na jeho vkladový účet. Klient poté, kdy vyčerpá 60 % cílové částky, splácí jen úroky z překlenovacího úvěru, a to do doby, než  mu vznikne nárok na úvěr ze stavebního spoření. Protože na jeho vkladovém účtu je 40 % cílové částky, klient na vkladový účet nespoří.

Aktuální úrokové sazby z úvěru ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů

Úroková sazba z úvěru ze stavebního spoření: 4,75 % p.a.

Úroková sazba z překlenovacího úvěru:
  

 

uspořená částka v %

z cílové částky

doba spoření

 

úroková sazba (ročně)

Překlenovací úvěr

30 a více

nad 1 rok

7,0 %

do  1 roku

7,5 %

Překlenovací úvěr ve výši od

300 tis. Kč zajištěný nemovitostí

MAXI 0 - 20

---

5,8 %

20 a více

---

6,0 %

Překlenovací úvěr pro klienty postižené  záplavami

20 a více

---

4,95 %

 

Zdroj: Tisková zpráva Stavební spořitelny ČS

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ