ČMHB loni poskytla přes 6 tisíc hypoték

29.01.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Zatímco v roce 2001  poskytla Českomoravská hypoteční banka hypotéku 3 180 klientům, v roce 2002 ji získalo již téměř dvakrát tolik žadatelů…

Dvakrát více hypoték celkově v dvojnásobném objemu poskytla vloni ve srovnání s rokem předcházejícím Českomoravská hypoteční banka (ČMHB). Zatímco v roce 2001 se pro hypotéky ČMHB v celkové výši 3,3 miliardy korun rozhodlo 3 180 klientů, letos počet poskytnutých úvěrů dosáhl 6 184 a objem 6,5 miliardy korun.

"Hlavním důvodem velkého zájmu o hypotéky je samozřejmě loňské snižování úrokových sazeb, které umožnilo většímu počtu klientů uzavřít hypotéku. Svou roli ale sehrálo i zavedení speciálních typů hypoték, proto očekáváme i letos další nárůst," říká Jan Sadil, náměstek generálního ředitele ČMHB pro věci obchodní, a pokračuje: "V ČMHB podíl stoprocentní hypotéky na celkovém počtu poskytnutých úvěrů činí více než 8 % a podíl Progresu, který umožňuje progresivní splácení, se pohybuje okolo 5 %."

ČMHB podle Sadila na nejbližší období zatím neplánuje zásadní produktové inovace. V letošním roce by se především chtěla soustředit na další zkvalitnění služeb. Součástí tohoto procesu je mj. i přestěhování několika poboček a hypotečních kanceláří ČMHB do nových prostor s cílem co nejvíce klientům zpříjemnit a zjednodušit výběr a uzavření hypotečního úvěru.

Zdroj: Tisková zpráva ČMHB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ