Životopis musí zaujmout

15.11.2010 | , Robert Half International
Tiskové zprávy


Téměř polovina (47 %) manažerů v České republice uvádí, že stráví prvním pročtením CV kandidáta v rámci jeho úvodního hodnocení průměrně 5-10 minut. Ve většině případů (72 %) jsou zapotřebí dvě až tři kola výběrového řízení, než se firma v ČR rozhodne pro vhodného kandidáta. Třetina manažerů považuje za nejdůležitější schopnosti kandidáta pro uplatnění v jejich firmě zejména znalost oboru a schopnost pracovat v týmu. Třetina manažerů potvrzuje, že si v současné době kandidáti před samotným zasláním CV častěji ověřují u dané společnosti detaily týkající se nabízené pracovní pozice.

Životopis je prvním kontaktem kandidáta o nabízenou pracovní pozici s potenciálním zaměstnavatelem, proto je nutné věnovat jeho vytvoření značně úsilí, aby zaujal na první pohled. Téměř polovina (47 %) manažerů uvádí, že stráví prvním pročtením CV kandidáta v rámci jeho úvodního hodnocení průměrně 5-10 minut. Vyplývá to z průzkumu mezi více než 2400 manažery a manažerkami v oblasti financí a lidských zdrojů třinácti zemí světa zpracovaného pro personální agenturu Robert Half International. „Podle více než třetiny manažerů v ČR zajistí v dnešní době kandidátům úspěch ve výběrovém řízení kromě technických dovedností zejména znalost oboru a schopnost pracovat v týmu,“ doplňuje výsledky průzkumu Aleš Křížek, ředitel společnosti Robert Half pro Českou republiku, a dodává, že ve většině případů jsou zapotřebí dvě až tři kola výběrového řízení, než se firma v ČR rozhodne pro vhodného kandidáta.

Stejně jako v ostatních sledovaných zemích, i v České republice stráví zhruba polovina dotázaných prvním pročtením CV kandidáta v rámci jeho úvodního hodnocení v průměru 5-10 minut. Třetina manažerů u nás považuje za nejdůležitější schopnosti kandidáta pro uplatnění v jejich firmě zejména znalost oboru a schopnost pracovat v týmu. V Rakousku a Německu je týmový duch rozhodující dokonce v polovině případů. Ve většině případů (72 %) jsou zapotřebí dvě až tři kola výběrového řízení, než se firma v ČR rozhodne pro vhodného kandidáta. V Německu má každé třetí výběrové řízení více než pět kol. Téměř polovina manažerů (44 %) uvádí, že obsazení nové pozice v jejich firmě trvá v průměru 2-3 týdny, podle 28 % potom 4-5 týdnů. Mnohem rychlejší jsou v tomto případě Španělé, ve třetině případů jim obsazení volného místa netrvá déle než týden.
Můžeme potvrdit, že v současnosti probíhá výběrové řízení u administrativních a juniorských pozic   2-3 týdny. U specialistů a seniorských pozic bývá výběr vhodného kandidáta časově náročnější, obvykle trvá 2-3 měsíce. Setkáváme se i s případy, kdy výběrové řízení probíhá déle než 6 měsíců,“ dodává Aleš Křížek a pokračuje: „Bohužel většina uchazečů o zaměstnání není ochotna čekat tak dlouho na jeho výsledek.“
Ve srovnání s minulým rokem zaznamenává letos třetina manažerů více kandidátů, kteří si před samotným zasláním CV do společnosti ještě ověřují detaily týkající se nabízené pracovní pozice.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy