Mendelovo fórum na PEF MENDELU slavilo úspěch

17.11.2010 | , ChrisFromParis
Studentské centrum


Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně (PEF) představila nový cyklus panelových diskuzí s odborníky s názvem Mendelovo fórum. Cílem fóra je zpřístupňovat odborné veřejnosti, podnikatelům, akademickým pracovníkům a studentům nové poznatky a aktuální trendy vztahující se k podnikání převážně v Jihomoravském kraji.


(15. 11. 2010, Brno) Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně (PEF) představila nový cyklus panelových diskuzí s odborníky s názvem Mendelovo fórum. Cílem fóra je zpřístupňovat odborné veřejnosti, podnikatelům, akademickým pracovníkům a studentům nové poznatky a aktuální trendy vztahující se k podnikání převážně v Jihomoravském kraji. Prvního fóra „Jak podnikat na jižní Moravě“ se účastnilo více jak 30 společností z Jihomoravského kraje.
„Mendelovo fórum je velmi zajímavým počinem,“ hodnotí první fórum Václav Sochor, novinář a též moderátor prvního Mendelova fóra. „Hned na prvním fóru se pořadatelům podařilo přivést dohromady spektrum hostů ochotných otevřeně promluvit na dané téma a především poskytnout různé úhly pohledu,“ dodává Sochor.
První fórum nabídlo možnost osobního setkání s odborníky, kteří se problematikou podnikání zabývají dnes a denně. Principy firemní komunikace představil Radek Vítek z Ogilvy PR. „Povědomí o PR se v čase proměnilo a dnes už začínají PR realizovat i střední a menší firmy, setkáváme se s tím, že však dělají často velmi základní chyby, které mají negativní vliv na jejich podnikání,“ zdůraznil ve svém vystoupení Vítek.
Regionální specifika přiblížila Pavla Střechová, ředitelka brněnské agentury Bílý Medvěd, aktuální situaci a doporučení z oblasti personalistiky přinesl Luboš Rejchrt, prezident Asociace poskytovatelů personálních služeb, a se svým příspěvkem se představil i ředitel Jihomoravského inovačního centra Jiří Hudeček.
„Cílem Mendelova fóra je zpřístupňovat podnikatelům, vedoucím pracovníkům společností všech velikostí, akademickým pracovníkům a studentům nové poznatky a aktuální trendy vztahující se k podnikání převážně v Jihomoravském kraji,“ uvedla prof. Ing. Jana Stávková, CSc., děkanka fakulty. Účastníci fóra získávají možnost setkat se osobně se zástupci institucí a firem, kteří se dané problematice věnují a jsou schopni zodpovědět jejich dotazy. „Smyslem je vytvořit ucelený a komplexní přístup k dané problematice z různých úhlů“, dodává Stávková.
„V kombinaci se studentským auditoriem a akademickou půdou jde o potenciálně vysoce životaschopný projekt, který by se mělo dařit i nadále naplňovat. Témata připravovaná pro další fóra jsou toho příslibem“, dodává Sochor. Právě o výběru příštího tématu fóra nyní rozhodují zástupci firem i studenti na facebookových stránkách fóra. Video záznam v HD kvalitě je možné shlédnout na adrese: http://mendelforum.cz/video/stream. Bližší informace a pozvánku na příští ročník najdou zájemci na stránkách www.mendelovoforum.cz

Autor článku