Výhoda pro klienty! Další hráč na trhu hypoték

05.03.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Hypotéka - uvažujeme o jejím využití zvláště v okamžiku, kdy chceme řešit vlastní bydlení a chybí nám finanční prostředky. Na trh hypotečních úvěrů vstupuje další banka a tím se nám rozšiřuje možnost výběru…

Vydávat hypoteční zástavní listy a tudíž možnost poskytovat svým klientům hypoteční úvěry mělo ještě před nedávnem 8 bankovních domů: Česká spořitelna, Českomoravská hypoteční banka, Československá obchodní banka (poskytuje nabídku hypotečních úvěrů ČMHB), GE Capital Bank, HVB Bank, Komerční banka, Raiffeisenbank a Živnostenská banka. V listopadu loňského roku získala bankovní licenci další banka s možností vydávat hypoteční zástavní listy a to Wüstenrot hypoteční banka, která vznikla zápisem do obchodního rejstříku 23.12.2002.

O jednotlivých hypotečních úvěrech jednotlivých banka Vás průběžně  informujeme a také máte možnost si jednotlivé hypotéky porovnat na stránce Podmínky hypoték. Dnes se ale podíváme, co nabízí právě Wüstenrot hypoteční banka (WHB), která se hodlá specializovat právě na poskytování hypoték. Bude tak po ČMHB druhou specializovanou hypoteční bankou.

Základní podmínky
WHB nabízí nejen "klasický" hypoteční úvěr, ale také možnost kombinace hypotečního úvěru s ostatními produkty finanční skupiny Wüstenrot.

Hypoteční úvěr WHB je určen fyzickým osobám starším 18 let na financování bydlení. Hypotéku lze získat již od 300 tis. Kč  (ostatní banky nabízejí hypotéky s minimem od 200 do 400 tis. Kč). Maximální výše hypotečního úvěru je 70% ceny nemovitosti. Lze získat i více, až 100%, v případě kombinace s překlenovacím úvěrem ze stavebního spoření. Splatnost hypotečního úvěru se neliší od splatností, které poskytují svým klientům ostatní banky. Splácet úvěr tak můžete 5 až 30 let.
Co se týká úrokových sazeb, tak banka nepoužívá tolik známe slovíčko "od", ale naopak říká, že úroková sazba je stejná pro všechny, kteří splňují podmínky platební schopnosti. V současné době banka nabízí možnost volby pevné úrokové sazby na dobu 2 nebo 5 let. Pro fixaci dva roky nabízí banka aktuálně  úrokovou sazbu 5,8% p.a. a pro fixaci pět let potom 5,35% p.a.
 
Pokud má klient nárok na stání finanční podporu k hypotečnímu úvěru banka mu ji zprostředkuje zdarma. A co potěší většinu klientů je platba za zpracovatelský poplatek. Klient bance zaplatí až po podpisu úvěrové smlouvy, což také není standardní nabídka všech bank.

Kombinace
Pod skupinu Wüstenrot patří také stavební spořitelna a pojišťovna. Toho využívá nová hypoteční banka a nabízí klientům možnost kombinace hypotečního úvěru s produkty těchto společností. Obdobně se můžete s kombinacemi produktů setkat také např. u Raiffeisenbank nebo ČMHB.

Banka v současné době nabízí tři možnosti jak produkty zkombinovat.
Pokud klient potřebuje získat úvěr až do 100% investičního záměru s minimem vlastních prostředků nabízí banka možnost kombinace hypotéky s překlenovacím úvěrem Konstanta od Wüstenrot stavební spořitelny, kdy právě tento překlenovací úvěr doplní chybějící vlastní prostředky.
Další nabídkou je možnost kombinovat hypoteční úvěr se stavebním spořením. Klient splácí úroky z hypotéky a uzavře stavební spoření ve výši odložených splátek jistiny. Stavebním spořením (navíc klient získává i státní podporu) je jistina dodatečně splacena.
Poslední možností, kterou banka umožňuje, je kombinace hypotečního úvěru s kapitálovou životní pojistkou. Klient opět platí úroky z hypotéky a také pojištění, z jehož vyplacené pojistné částky se následně splatí hypoteční úvěr.

WHB na trhu hypoték začíná. Pokud máte zájem o bližší informace podívejte se na stránku Podmínky hypoték, kontakt naleznete zde. Informace je také možno získat na informačních poradenských centrech, kterých jev současné době třináct nebo na zelené lince, kterou má banka společnou se stavební spořitelnou. 

 

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ