Vydána další emise HZL

07.03.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Druhou emisi  pětiletých hypotéčních zástavních listů vydává Česká spořitelna…

Česká spořitelna v rámci svého dluhopisového programu vydává  již druhou emisi hypotečních zástavních listů.
Datem emise byl 6. březen 2003. Celkový objem hypotéčních zástavních listů činí 2,7 mld.  Úroková sazba kupónu je pevně stanovena na 5,20% p.a. Jmenovitá hodnota jednoho hypotéčního zástavního listu je 10 000 Kč a splatné jsou v roce 2008. Emisní kurz hypotéčních zástavních listů činí 111,40%.

"Emise je určena jak pro institucionální investory, tak pro drobné klienty. Česká spořitelna nabídne svým klientům část z této emise hypotečních zástavních listů na vybraných pobočkách," řekl člen představenstva  a náměstek generálního ředitele Daniel Heler.

Emise je součástí dluhopisového programu hypotéčních zástavních listů, jehož celkový maximální objem nesplacených hypotéčních zástavních listů stanovila Česká spořitelna na 10 mld. Kč. Doba trvání programu činí 15 let. Prospekt dluhopisového programu se společnými emisními podmínkami a emisní dodatek s doplňkem emisních podmínek pro danou emisi schválila Komise pro cenné papíry. První emisi z dluhopisového programu hypotéčních zástavních listů vydala Česká spořitelna ve dvou tranších v celkovém objemu 3,0 miliardy Kč s datem emise 8. listopadu 2002. Cílem dluhopisového programu je podpořit dynamický rozvoj hypotéčních úvěrů, využít příznivých tržních podmínek a nabídnout zájemcům z řad drobných investorů zajímavý investiční instrument.

zdroj: Tisková zpráva České spořitelny
 

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ